Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Hackeři napadli rakouský parlament. K útoku se přihlásili islamisté

Autor: ČTK - 
7. února 2017
15:18

Hackeři v neděli na zhruba dvacet minut vyřadili z provozu webové stránky rakouského parlamentu, k žádným neveřejným datům se ale nedostali. V prohlášení to uvedl parlament s tím, že k žádným škodám nedošlo a že případem se zabývají bezpečnostní úřady. K činu se mezitím přihlásila turecká islamistická skupina Tým lvích vojáků (ANT), uvedla agentura Reuters.

„Napadení hackery bylo podle všeho vedeno takzvaným DDoS útokem, terčem podobného útoku byly loni v prosinci weby ministerstva zahraničí a obrany,“ upřesnil v prohlášení parlament. DDoS neboli distribuované odmítnutí služby je metoda, při níž útočníci záplavou požadavků zahltí cílové servery, jež se pak pod náporem zhroutí.

ANT na svém webu uvádí, že chrání vlast, islám, národ a vlajku. Reuters poznamenal, že vztahy mezi Tureckem a Rakouskem v loňském roce značně ochladly poté, co Rakousko vyzvalo ke zmrazení přístupových rozhovorů mezi Evropskou unií a Ankarou. Vídeň tak reagovala především na počínání tureckých úřadů po loňském neúspěšném pokusu o svržení prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana. ANT rovněž na webu oznámil, že provádí operace proti prokurdské Lidové demokratické straně (HDP), rakouské centrální bance a jistému rakouskému letišti.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

fotrpjotr ( 7. února 2017 16:01 )

Rakušáci asi nemají rádi hoaxy,když to nesvedli jako naši xenofobové na Rusko.

Zobrazit celou diskusi