Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tragédie na moři. Při potopení rybářské lodi zahynulo nejméně devět lidí

Autor: hrk, ČTK - 
5. února 2017
09:10

Nejméně devět lidí zahynulo a další jsou stále pohřešováni poté, co se ve východní části Indonésie potopila rybářská loď. Zachránit se zatím podařilo 21 osob, ale záchranáři neznají přesný počet lidí, kteří byli na palubě. Odhaduje se, že se mohlo jednat o tři desítky, informovala agentura AFP.

Dřevěné rybářské plavidlo vyplulo po řece Takalar Lama na moře a mířilo k ostrovu Tanah Keke v provincii Jižní Sulawesi. Tradiční plavidlo nenahlásilo počet cestujících odpovídajícím úřadům a nemělo ani seznam pasažérů, což komplikuje práci záchranářů.

Příčina neštěstí dosud není známá, ale roli mohlo sehrát nepříznivé počasí. Podle mluvčího ministerstva dopravy navíc není legální, aby rybářská loď bez povolení přepravovala pasažéry.

Podobná tragédie se udála v listopadu loňského roku v australském Aucklandu. Zde ztroskotala rybářská loď s jedenácti lidmi, zachránit se podařilo pouze tři.

308win ( 6. února 2017 17:18 )

Vy xenofobové z Blesku k potopené rybářské lodičce se může plkat o sto šest, ale chraň nás kdo ví kdo a proč, ozvat se třeba k HATE FREE nebo jinému podobnému tématu.

Zobrazit celou diskusi