Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Charitativní pracovnice zachránila chlapce z ulice: Žaludek měl plný červů a umíral, teď se chystá poprvé do školky

Autor: aba - 
3. února 2017
20:01

Přesně před rokem našla Anja Ringgren Loven, charitativní pracovnice původem z Dánska, malého chlapce na ulici v Nigérii. Byl podvyživený, osm měsíců bloudil po ulicích sám a živil se odpadky, protože se ho jeho rodina zřekla. Velice pověrčiví místní lidé si mysleli, že je chlapec prokletý. Byl ve špatném fyzickém stavu, vyhladovělý a v žaludku měl červy. 

Šokující fotografie obletěla svět přesně před rokem. Anja je na ni zachycena, jak klečí u malého chlapce a dává mu napít vody. Chlapec byl vyhublý na kost a Anja ho vzala do nemocnice. Tam mu dali léky a antibiotika, aby zbavili jeho tělo červů, které měl v žaludku ze zkaženého jídla, které chlapec vybíral v popelnicích.

Lékaři mu dávali i několik transfuzí, aby dostali do jeho systému více červených krvinek. Po několika dnech ho propustili a Anja si vzala chlapce, kterého pojmenovala Hope, což v překladu z angličtiny znamená naděje, k sobě domů. Na internetu vyvěsila i výzvu, aby lidé přispěli na zaplacení nemocničního účtu za chlapcovo ošetření, a během pár dnů se na účtě sešel téměř milion dolarů.

Po roce by zuboženého chlapce z fotografie už nikdo nepoznal. Hope je zdravý a za pár dní půjde poprvé do školky. Anja mu spolu se svým manželem zachránila život a charitativní činnosti se věnuje i nadále. Momentálně staví útulek pro opuštěné děti. 

smeagol ( 25. listopadu 2017 19:17 )

Neumim si predstavit cloveka (tim myslim z civilizovanych zemi), ktery by v teto situaci nepomohl a sel bez povsimnuti dal. Pohled na toho chudacka rve srdce.

djaba ( 4. února 2017 13:41 )

 Je to brutální , že ve 21. století jsou ještě na Zemi tak otřesné podmínky k ne životu ,ale dokonce k přežití .Na jedné straně nevíme co bycho si vybrali za lahůdku a na druhé nevědí , zda vůbec budou jíst .

diskutujici ( 4. února 2017 13:11 )

Priroda by si poradila, nevim, proc se do toho michala

gabreta ( 4. února 2017 12:09 )

Už vyrazil do EU za mamá Merkel??

Karel_Novotny_Praha ( 4. února 2017 10:47 )

Žádné slitování, jak bych ho nakopnul jak mičudu, a vůbec! Jak to není bílé tak to patří do plynu a jako první muslimský hnus, pak cikáni, černoši a čiňani!

Zobrazit celou diskusi