Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Microsoft tlačí na Trumpa, aby pustil muslimské pracovníky do země

Autor: ČTK, val - 
3. února 2017
06:35

Americký softwarový gigant Microsoft se nehodlá smířit s migračním výnosem Donalda Trumpa, který zakázal vstup do Spojených států občanům několika muslimských zemí. Společnost navrhla vládě program, který by těmto cizincům usnadnil cestování do USA.

Microsoft chce, aby Trumpova administrativa umožnila netrestaným lidem se studentskými nebo pracovními vízy vstupovat a opouštět USA v případně nutných obchodních nebo rodinných záležitostí.

Gigantům, jako je Apple, Microsoft, Google nebo Facebook působí Trumpův migrační výnos potíže, protože zaměstnávají tisíce zahraničních inženýrů, kteří nemají v USA trvalý pobyt. Firmy argumentují tím, že pro vývoj svých produktů a služeb potřebují pracovníky z celého světa.

Trump na 120 dní pozastavil program přijímání uprchlíků, do odvolání zakázal vstup do USA migrantům ze Sýrie a na 90 dnů zakázal vstup občanům dalších zemí, s nimiž jsou spojeny obavy z terorismu, tedy Iráku, Íránu, Libye, Somálska, Súdánu a Jemenu. Jeho krok vzbudil protesty mnoha zemí.

Zobrazit celou diskusi