Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Obamu pobouřily kroky Trumpa. Vadí mu diskriminace kvůli náboženství

Autor: ČTK, sou - 
30. ledna 2017
21:54

Bývalý americký prezident Barack Obama vyjádřil zásadní nesouhlas s diskriminací lidí podle jejich náboženského přesvědčení. V pondělí to oznámil jeho mluvčí. Exprezident je podle něj potěšen politickou aktivitou občanů po celé zemi. Někdejší šéf Bílého domu reagoval na páteční dekret svého nástupce Donalda Trumpa, který pozastavil imigrační programy a zakázal vstup do země občanům sedmi muslimských zemí.

Obama „zásadně nesouhlasí s kroky, které vedou k diskriminaci lidí kvůli jejich víře a náboženství,“ prohlásil mluvčí Kevin Lewis. Bývalý prezident je zároveň potěšen „rozsahem aktivity, která je patrná v komunitách po celém zemi“.

„Lidé využívající ústavního práva na shromažďování se organizují a prostřednictvím svých volených zástupců o sobě dávají vědět. To přesně očekáváme v okamžiku, kdy jsou americké hodnoty ohroženy,“ prohlásil s odvoláním na Obamova slova jeho mluvčí.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

hejhej ( 31. ledna 2017 14:36 )

Jaká diskriminace, když jde o středověkou, násilnickou ideologii. Muslimové neuznávají jiné náboženství než to, podle pedofila Mohameda a civilizovaní lidé neuznávají jejich. Ať se každý modlí ke komu chce, ale doma a nevynucuje si to, svoje v jiných zemích, navíc, když přivandrovali za bezpracným životem a ještě si dovolí vraždit a znásilňovat ženy a dívky. Obama má zvrácené myšlení.

Petroblesk ( 31. ledna 2017 11:16 )

Ať už jde ten jigaboo do .. že mi nevadí diskriminace křesťanů v Saudské Arábii a jinde. Dobře, že už vypadnul.

krupan10 ( 31. ledna 2017 07:05 )

no, ty jseš teda vylízanej

berlin71 ( 31. ledna 2017 06:15 )

Tramp je to same jako Hitler . Nezastavam se teroristu ale dnesni doba je opravdu napjata.Pokud vsichni na celem svete budou myslet tak jako zde diskutujici tak valku mame jistou. Evropa se musi sjednotit hrozba se zene nejen z ruska ale i z ameriky !!!. Podle meho nazoru je vse domluvene . Valka na Ukraine, priliv uprchliku , volba Trumpa . To vse naznacuje ze nejbohatsi lide na svete chteji investovat do zbrani a Trump s Putinem jim k zisku dopomohou. A uz jen zalezi na nas obycejnych lidech jestli to vse budem podporovat . Ja sam za sebe rikam NE!!!!!

hejpockej ( 31. ledna 2017 04:22 )

 

Zobrazit celou diskusi