Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Betonové zábrany, 1500 policistů: Kolín nad Rýnem se chystá na Silvestr

Autor: jer, ČTK - 
28. prosince 2016
17:42

Po množství sexuálních útoků a krádeží, které provázely loňské oslavy Silvestra v západoněmeckém Kolíně nad Rýnem, ve středu místní radnice a policie představily bezpečnostní opatření pro nadcházející oslavy příchodu nového roku. Informovala o tom agentura DPA. Plány se ještě na poslední chvíli upravovaly kvůli nedávnému teroristickému útoku v Berlíně.

Kvůli obavám z toho, že by se mohli najít radikálové, kteří by chtěli čin atentátníka z německé metropole napodobit, bude policie pomocí betonových zábran blokovat některé ulice, uvedl ve středu kolínský policejní prezident Jürgen Mathies.

„Poslední dva týdny nám ukázaly, jak křehká může být naše bezpečnost,“ řekl Mathies. Policie je ale podle něj na oslavy příchodu roku 2017 v porýnské metropoli dobře připravená.

V historickém centru města bude hlídkovat kolem 1500 policistů. To je asi desetkrát více než v minulém roce. Kromě zemské policie se na zajištění bezpečnosti na nádražích a ve vlacích bude podílet také policie spolková. K dispozici budou strážcům zákona také vrtulníky.

Loňské oslavy Silvestra v Kolíně nad Rýnem, ale i řadě dalších německých měst poznamenaly sexuální útoky, které páchali převážně imigranti ze severní Afriky. Policie dosud v Kolíně nad Rýnem přijala přes 1200 trestních oznámení kvůli silvestrovské noci, z toho více než 500 právě kvůli sexuálním deliktům včetně znásilnění.


hnnn ( 28. prosince 2016 18:10 )

Ještě donedávna jsem se bránil názoru,že invaze je řízená a má za cíl nahradit původní obyvatelstvo Evropy jinou,hloupější a snáze manipulovatelnou rasou.Ale čím víc kamínků do mozaiky zapadá,tím víc mi vychází,že je to bohužel pravda!

Zobrazit celou diskusi