Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Happy end pro nejsmutnějšího ledního medvěda? Z nákupáků putuje „domů“ do zoo

Autor: Alexandr Božilov - 
14. listopadu 2016
14:10

Ledního medvěda, který trpěl v roli atrakce pro návštěvníky čínského obchodního centra, odvezli zpátky do zoologické zahrady. Vedení tak reagovalo na petici, kterou podepsalo téměř milion lidí.

„Nejsmutnější lední medvěd“ - takovou přezdívku dostal medvěd Pizza poté, co se na internetu objevilo video, na kterém leží ve svém malém akváriu a smutně kouká. Nákupní centrum, kterému mohutný savec sloužil jako atrakce pro návštěvníky, se ihned dostalo pod palbu kritiky.

Kritikou nešetřil ani čínský odborník z organizace na ochranu zvířat Humane Society International Peter Li. „Mohl by alespoň cítit paprsky slunce na své srsti, dýchat čerstvý vzduch a vidět nebe nad sebou,“ uvedl Li ve svém prohlášení, kterým narážel na naprosto nevyhovující podmínky pro podobné zvíře. Pro zavření akvária se v petici vyslovilo také téměř milion lidí.

Vedení nákupního centra ve městě Kuang-čou nakonec podlehlo tlaku a poslalo ledního medvěda Pizzu zpět do zoologické zahrady v severní Číně, kde se narodil.

Peter Li doufá, že už se medvěd do akvária nikdy nevrátí. Nákupní centrum však při rozlučce s Pizzou zaplavily děti s transparenty, které vyjadřovaly přání brzkého návratu medvěda. A Pizzův návrat nevyloučilo prostřednictvím čínských sociálních sítí ani vedení nákupáku.

 

tetahb ( 14. listopadu 2016 15:04 )

agfor ( 14. listopadu 2016 14:26 )

Kdypak taky poženou Bartošku, že týrá v imbecilní reklamě lenochoda ?

Zobrazit celou diskusi