Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Otřesný případ týrání zvířat: Ze statného psa zbyla troska. Fenku museli utratit

Autor: lm - 
9. června 2016
19:24

Jak tohle mohli udělat jiné živé bytosti?! Australští ochránci zvířat minulý rok objevili tak ztýraného pejska, že se z toho derou slzy do očí. Pětiměsíční fenka mastifa nedostala měsíc pořádně najíst a trpěla hrozivým kožním onemocnění. Ztrápená fena musela být bohužel utracena.

Pětiměsíční fenku Tazer objevili ochránci zvířat loni v únoru v australském Queenslandu. Povedení majitelé ji měsíc pořádně nenakrmili a fenka trpěla parazity, kteří jí způsobovaly příšerná kožní onemocnění a vředy.

„Byl to nejhorší případ, se kterým jsem se setkala,“ uvedla inspektorka Natalie Aitken, která předtím dělala 12 let sestřičku na veterině. Tazer musela být utracena, protože její záchrana by byla „velmi dlouhá a bolestivá“.

Majitelé fenky, John Bridge (37) a Lyn Smith (47), stanuli nyní před soudem, kde se k týrání zvířat přiznali. U soudu se vymlouvali, že čekali, až jim přijde další státní podpora, aby mohli fenku vzít k veterináři. Přitom ale od státu inkasovali zhruba 11 tisíc korun týdně. Soud jim zakázal pořizovat si další zvířata po dobu následujících pěti let. Ta, která už měli, si ale mohou ponechat. O jejich trestu se rozhodne příští měsíc.

ludmilak ( 9. června 2016 21:52 )

Chudinka ubohá, co musela vytrpět , jak může někdo udělat něco tak hrozného. Zavřít je zmetky a zahodit klíč.

verka1 ( 9. června 2016 20:15 )

chudák fenka měla hlad a ještě ji žrali paraziti. toto udělali jenom zrůdy

naidka ( 9. června 2016 19:58 )

Bez komentáře lituji, že jsem otevřela dnešní Blesk. Proč takové hrůzy sem dávají.

andorea ( 9. června 2016 19:53 )

Takových zrůdností je schopno jen nejhorší zvíře na světě - člověk.

Zobrazit celou diskusi