Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Chlapec (†6) se propadl do šachty. Pomoc se k němu dostávala čtyři dny

Stovky záchranářů se snažily vyprostit chlapce, který se propadl do šachty. Čtyřdenní záchranná operace bohužel skončila nezdarem.
Stovky záchranářů se snažily vyprostit chlapce, který se propadl do šachty. Čtyřdenní záchranná operace bohužel skončila nezdarem.  (Autor: Reuters)
Autor: Alexandr Božilov - 
11. listopadu 2016
12:00

Obří záchranná akce v Číně, které se zúčastnilo na 500 záchranářů a dobrovolníků a 100 bagrů, skončila nezdarem. Chlapce, jenž spadl do hluboké šachty, nalezli po čtyřech dnech nepřetržité práce mrtvého.

Podle čínské státní agentury Xinhua spadl teprve šestiletý chlapec do 80metrové šachty v čínské provincii Hebei v neděli. Hoch pomáhal svému otci sklízet zeleninu, když se náhle propadl 30centimetrovým otvorem a zmizel pod zemí.

Otec okamžitě svolal pomoc. Díky tomu, že se zpráva rychle šířila přes sociální média, se brzy do záchranných prací zapojilo na 500 lidí. Snahu záchranářů ale komplikovala velice nestabilní půda, která se neustále propadala.

Video  Stovky záchranářů se snažily vyprostit chlapce, který se propadl do šachty. Čtyřdenní záchranná operace bohužel skončila nezdarem.  - Reuters
Video se připravuje ...

Třiceticentimetrový otvor, kterým chlapec propadl, byl pro dospělého člověka příliš úzký. Záchranáři se ho tak snažili opatrně rozšiřovat a pumpovat do něj kyslík. Stovka bagrů mezitím kopala desítky metrů hlubokou díru. Marně. Po 100 hodinách nepřetržité práce nakonec nalezli tělo chlapce bez známek života.


Podle stanice BBC se šachta nepoužívala více jak pět let a dosud se neobjevily ani žádné známky toho, že by představovala nějaké nebezpečí.

Stovky záchranářů se snažily vyprostit chlapce, který se propadl do šachty. Čtyřdenní záchranná operace bohužel skončila nezdarem. Stovky záchranářů se snažily vyprostit chlapce, který se propadl do šachty. Čtyřdenní záchranná operace bohužel skončila nezdarem. | Reuters

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi