Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Saúdský princ byl popraven: Při rvačce zastřelil člověka

Ilustrační snímek
Ilustrační snímek  (Autor: Reprofoto Youtube, Twitter, Facebook, archiv)
Autor: ČTK - 
18. října 2016
23:00

V Saúdské Arábii popravili člena vládnoucí rodiny Saúdů. Byl odsouzen k trestu smrti za zabití člověka. Případ vyvolal v království debatu na sociálních sítích, protože vykonání trestu smrti na členech vládnoucího klanu je neobvyklé.

Ministerstvo vnitra oznámilo, že se v Rijádu konala poprava prince Turkího bin Saúda bin Turkího Kabíra. Ve rvačce, jíž se účastnilo více lidí, zastřelil člověka.

Ke královské rodině patří podle agentury AFP tisíce lidí a většina z nich má titul princ a princezna. Právník Abdarrahmán Lahám ocenil úřady za jejich postup a připomněl, že od činu a popravy uplynuly pouze tři roky, tedy o mnoho méně, než bývá v takových případech obvyklé.

V Saúdské Arábii podle oficiálních statistik letos popravili 134 osob. Amnesty International nepřestává poukazovat na vysoký počet poprav a vyzývá Rijád, aby trest smrti zrušil.

Loni v království skončilo pod mečem 153 osob, což bylo roční maximum za minulých dvacet let. Úřady tvrdí, že trest smrti je oprávněný v případech zabití, spáchání teroristického činu, znásilnění, ozbrojené loupeže a překupnictví drog. Co do počtu vykonaných poprav je Saúdská Arábie podle oficiálních statistik celosvětově třetí za Íránem a Pákistánem.

Quake ( 2. září 2017 14:41 )

Toto video je stare a videl jsem ho několikrát i jinde. Blesku Blesku mel by sis nez vypustíš nejakou tu slátaninu ověřit o koho opravdu jde .) protože je to skutecne zena

terinka.hl ( 16. června 2017 12:34 )

Zajímavé je ... že nyní je to princ ... ještě nedávno to byla žena ... http://www.czechfreepress.cz/uvadime-videa/v-saudskej-arabii-popravuju-zeny-na-ulici-pred-ocami-poli cajtov.html

vlasta1 ( 20. října 2016 10:01 )

Amnesty vyzývá k zrušení trestu smrti v SA a u nás zase vyzýváme pro jeho obnovení.

Zobrazit celou diskusi