Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Na Dunaji u Bratislavy narazila do břehu loď: Kapitán byl opilý!

Na Dunaji u Bratislavy narazila do břehu loď, kapitán byl opilý.
Na Dunaji u Bratislavy narazila do břehu loď, kapitán byl opilý.  (Autor: TV JOJ)
Autor: ČTK, lm - 
11. září 2016
14:38

U obce Vojka nedaleko Bratislavy dnes ráno narazila do břehu Dunaje výletní loď se 150 lidmi na palubě. Informovala o tom slovenská média. Podle agentury TASR nebyl při kolizi nikdo zraněn, nebyla nutná ani evakuace cestujících. Do nemocnice byl odvezen kapitán lodi, jemuž se udělalo špatně. Testy pak u něj prokázaly alkohol v krvi.

Asi 130 metrů dlouhá výletní loď plující pod švýcarskou vlajkou se na Dunaji otočila napříč směru plavby a zapíchla se špičkou přídi do břehu. Nehoda se stala u obce Vojka nad Dunajem asi 40 kilometrů jižně od Bratislavy. Na místo dorazili záchranáři, nikdo ale nebyl zraněn.

Na místo nehody přijeli ministr životního prostředí László Sólymos a ministr dopravy Árpád Érsek, kteří na společné tiskové konferenci oznámili pravděpodobnou příčinu nehody.

„U kapitána lodi byl zjištěn alkohol v krvi,“ uvedl ministr Érsek. Podle něj se kapitánovi udělalo špatně a byl převezen do nemocnice. Ministři potvrdili, že nikdo nebyl zraněn.

Ani loď nebyla vážně poškozena, takže pokračovala dál směrem na Budapešť. Na palubě bylo 150 lidí, z toho padesát členů posádky. Plavidlo narušilo břeh Dunaje, rozsah škody zjišťují vodohospodáři. Nebezpečí ale podle ministra Sólymose nehrozí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi