Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Obchod s drogami, nebo teroristé? ISIS se hlásí ke střelbě v Kodani

Autor: bud, ČTK - 
2. září 2016
23:02

Teroristická organizace Islámský stát (ISIS) se přihlásila ke čtvrtečnímu útoku v kodaňské čtvrti Christiania, kde střelec zranil dva policisty a jednoho turistu. Policisté se k prohlášení IS nevyjádřili, dosavadní vyšetřování ale dává čin do souvislosti spíše s obchodem s drogami než s terorismem.

Islámští radikálové prostřednictvím své agentury Amak označili útočníka za vojáka ISIS. „Pachatel útoku na policii v Kodani provedl tuto operaci v reakci na výzvu k napadání států mezinárodní koalice, která v Sýrii a v Iráku bojuje proti ISIS,“ uvedla agentura.

Incident v bohémské čtvrti Christiania se stal v noci na čtvrtek při policejním zátahu proti obchodníkům s hašišem. Policisté si všimli pětadvacetiletého mladíka, kterého znali z dřívějška kvůli jeho drogovým deliktům. Při pokusu o jeho zadržení mladík náhle vytáhl pistoli a začal pálit.

Střelec zasáhl jednoho z policistů do hlavy, druhého do nohy. Do nohy postřelil také jednoho turistu. Pachatel z Christianie utekl, ráno ho ale policisté vypátrali a dopadli. Při zatýkání na policisty znovu střílel, ti ale palbu opětovali a muže postřelili. Útočník v nemocnici svým zraněním podlehl.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi