Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

Letošní Oktoberfest kvůli teroru oplotí. Návštěvníkům zakážou batohy

Autor: val - 
20. srpna 2016
08:56

Největší pivní festival na světě, mnichovský Oktoberfest, letos doprovodí přísná bezpečnostní opatření. Kvůli vzrůstajícímu napětí a hrozbám útoků budou vstupu do areálu předcházet bezpečnostní prohlídky. Organizátoři ještě pro jistotu obeženou místo konání plotem.

Na festival, který se uskuteční mezi 17. zářím a 3. říjnem, ročně přijede několik milionů milovníků piva. Letošní 183. ročník bude ale odlišný od těch ostatních. A to ve smyslu bezpečnostních opatření.

„Novými bezpečnostními opatřeními reagujeme na poslední události, aniž bychom zasáhli do základního charakteru Oktoberfestu,“ nechal se slyšet mnichovský starosta Josef Schmid. Na mysli měl zřejmě i červencový útok 18letého mladíka, v obchodním centru zastřelil 9 lidí.

K pivnímu Oktoberfestu neodmyslitelně patří krásné dívky. K pivnímu Oktoberfestu neodmyslitelně patří krásné dívky. | ČTK

Nově tak návštěvníci nebudou smět na Oktoberfest se zavazadly s objemem vyšším než tři litry (vyjma běžných kabelek) a u každého vstupu se budou muset podrobit kontrole a ukázat občanku. Otevřené části areálu budou nově oploceny, aby se nikdo nemohl kontrolám vyhnout. Ve špičce má být na místě až 450 lidí z ochranky.

gabreta ( 3. října 2016 17:30 )

To je totiž tradice a pořádá se pro zábavu lidí víš!! To neni jako ty, když si šlehneš na "Klinice" v koutku sám, sám se pobliješ a sám se pose*reš ve svým světě!!

djaba ( 20. srpna 2016 13:31 )

 A já bych všechny zlé lidi nakrmil klobásama , jaternicema a uzeným .Dal bych jim to spláchnout pořádným pivem a zazdili bychom to balantýnkou .Jistě by pak přišli na to , co je na tom našem kapitalismu skvělé a o co přicházejí .

petr1982 ( 20. srpna 2016 11:37 )

Jestli by nebylo lepší, tu černou nevzdělanou islámskou verbež kopnout do pr.... a poslat zpátky odkud přišli. Společně s tou ježibabou Merklovou, patolízalem Sobotkou a dalšími pseudohumanisty.

sores ( 20. srpna 2016 11:01 )

 Co všechno se ještě bude muset udělat z bezpečnostních důvodů kvůli té černé vraždící a líné ver.beši co vtrhla do Evropy? Ať je vrátí a bude v Evropě klid!!!

Zobrazit celou diskusi