Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Mafiánovi prckovi unesli syna, stojí za tím drogový kartel

Autor: ČTK - 
17. srpna 2016
07:05

Mezi muži unesenými v pondělí v mexickém letovisku Puerto Vallarta byl i syn uvězněného šéfa podsvětí Joaquína Guzmána. Informoval o tom v úterý generální prokurátor státu Jalisco, v němž k únosu 12 mužů z luxusní restaurace došlo. Podle něho byli zřejmě za akcí lidé z drogového kartelu konkurujícího Guzmánově skupině Sinaloa.

Devětadvacetiletý Jesús Alfredo Guzmán byl jedním ze skupiny lidí, kteří byli uneseni. Podle prokurátora Eduarda Almaguera to vyšetřovatelé zjistili prohledáním automobilů stojících před podnikem a analýzou bezpečnostní kamery z restaurace. Úřady podle něho ověřují informaci, zda ve skupině byl i další Guzmánův potomek Ivan Archivaldo Guzmán.

"Vstoupili, dostali pod kontrolu hosty, oddělili ženy a násilím odvedli muže. Ti odporovali, ale ti zločinci, kteří přišli, použili násilí, měli dlouhé střelné zbraně," řekl Almaguer. Zločinci byli podle něho patrně členy kartelu Jalisco Nueva Generación, kteří převzali dominantní úlohu v tomto státě od kartelu Sinaloa, jenž je jejich dlouhodobou konkurencí.

Guzmán, který má kvůli svému nevelkému vzrůstu přezdívku El Chapo (Prcek), je v Mexiku uvězněn a tamní úřady momentálně rozhodují o jeho vydání do Spojených států. V Mexiku byl odsouzen již v 90. letech ke dvaceti rokům za vraždu a obchod s drogami. Od té doby se však již několikrát dostal z vězení, naposledy byl dopaden letos v lednu.

andorea ( 17. srpna 2016 08:15 )

 Podle titulku čekám, že unesli malé dítě a on to je další 29letý mafián...

Zobrazit celou diskusi