Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Oktoberfest má nečekanou konkurenci. První pivní festival v Kimově KLDR

Autor: bud/Reuters - 
13. srpna 2016
14:55

Historicky prvního pivního festivalu si v těchto dnech mohou užívat obyvatelé severokorejského Pchjongjangu. Až tři týdny mají pivní nadšenci k dispozici zlatavý mok a bohaté občerstvení, ale i řadu hudebních vystoupení a zábavných her. Všichni návštěvníci za přísun piva děkují výhradně vedení země, které má v rukou Kim Čong-un. Nemusí jim být proto líto, že se nevypraví například do německého Mnichova na vyhlášený – ale i notně drahý – Oktoberfest.

Severní Korea se rozhodla potěšit lid a v hlavním městě uspořádala velkolepý pivní festival. Začal v pátek a potrvá celých 20 dnů. „Hvězdou“ celé události je pivní ležák Taedonggang, který je pojmenovaný podle řeky protékající městem. Toto pivo je nejpopulárnějších v celé zemi.

První dvě hodiny po otevření bylo pivo dostupné zdarma pro 500 pečlivě vybraných hostů, potom už mohli do areálu festivalu všichni. Za pivo a občerstvení si už však musí zaplatit. Pivo lidem roznáší servírky oblečené do tradičních modrých uniforem.

Podívejte se na video, jak to na pivním festivalu žije:

Video  V KLDR uspořádali pivní festival. Kim nadchl svůj lid.  - Reuters
Video se připravuje ...

Všichni návštěvníci shodně říkají, že jsou zcela nadšení, a velmi děkují vládě, že festival uspořádala. „Děkujeme vedení, že si můžeme do sytosti užívat tohoto výborného piva,“ řekl například agentuře Reuters jeden z návštěvníků.

Jestli se na akci objeví i vůdce země Kim Čong-un, zatím není zřejmé. Organizací podobných událostí si však u běžných lidí velmi upevňuje svou popularitu.

djaba ( 13. srpna 2016 21:45 )

Nějak tam našlapáno nemají ,polovina židlí je prázdných . Ti co trochu pijí neplatí ,asi to budou ti vyvolení .A ti nevyvolení s plnými peněženkami to tam později všechno pobli you .

bradac ( 13. srpna 2016 15:28 )

Ovar.

Zobrazit celou diskusi