Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

V Pentagonu zakázali lovit pokémony. Americká armáda se bojí špionů

Autor: ČTK - 
13. srpna 2016
07:19

Zaměstnanci amerického ministerstva obrany mají od nynějška zakázáno hrát hru Pokémon Go v budově Pentagonu. Vedoucí představitelé se obávají, že by špioni mohli hru zneužívat k získávání informací.

Ministerstvo sdělilo všem, kdo pracují v sídle Pentagonu v Arlingtonu ve státě Virginie, aby se hledání pokémonů věnovali výhradně venku. 

Ještě před pár týdny byla uvnitř budovy Pentagonu dokonce takzvaná tělocvična, kde hráči mohou bojovat a cvičit své virtuální svěřence. Ovšem představa, že zaměstnanci hrají v Pentagonu hru, která pečlivě sleduje polohu každého z hráčů, americkou armádu zneklidňovala.

Špioni by tak jejím prostřednictvím mohli například zjistit polohu jednotlivých místností. U návštěvníků Pentagonu toto nebezpečí nehrozilo, protože před prohlídkou musejí odevzdat své mobilní telefony. 

Spolu s rostoucí popularitou hry přibývá i počet míst, kde lov pokémonů vyvolává protesty a následné zákazy. Hra byla například odstraněna z amerického památníku obětem holokaustu ve Washingtonu anebo z hirošimského památníku amerického jaderného náletu. S toutéž žádostí se ohlásil také Arlingtonský národní hřbitov ve Virginii.

Pokémon GO se hraje po celém světě:

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi