Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Holčička v burce si zkouší řezání hlav na panence. Video ukazuje výchovu ISIS

Autor: mb - 
9. srpna 2016
21:00

Na internetu se objevilo video, kde malá holčička v burce zpívá píseň o „řezání hlav a zasévání teroru“. O pár vteřin později dítě uřízne hlavu – zatím pouze panence. Popravu panenky pak oslavuje výkřiky Alláhu akbar a vzývá takzvaný Islámský stát.

„Islámský státe, zaútoč a poraz náboženství heretiků a armádu banditů. Zasévej teror, vyhlaď zbytky armády a masakruj,“ zpívá holčička tenkým hláskem. Může jí být šest sedm let a celá je zahalená v černé burce.

Holčička se pak skloní a uřízne panence hlavu, kterou vítězoslavně ukáže na kameru a poté pustí na zem. Následující záběry sice ukazují „jen“ panenku, uříznutou hlavu a nůž, ale i tak působí odpuzujícím dojmem. Dítě někdo zjevně zneužívá pro islamistickou propagandu.

Při řezání panenčiny hlavy autor klipu dodal do videa džihádistickou píseň, která by se dala chápat i jako skrytá hrozba Evropě. „Už brzy, brzy uvidíte divy, hrůzu naplňující boj uvidíte. Bude se válčit ve vašich vlastních zemích. Můj meč je naostřen, aby vás zničil,“ zazní v klipu.

Kde bylo video pořízeno, zůstává nejasné, ale experti předpokládají, že nejspíše na území Islámského státu v Sýrii či Iráku. Teroristé se neštítí zneužívat děti pro svou zvrhlou ideologii. Chlapce trénují již od útlého dětství a připravují je tak na teroristické činy, které by mohli páchat i v Evropě.