Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

„Vyrvala“ žirafě srdce. Dětská lovkyně se chlubí trofejemi z Afriky

Autor: mib - 
9. srpna 2016
11:43

Mladá dívka jménem Aryanna loví se svým otcem pro zábavu a na facebookové stránce zveřejňují úlovky. Mezi poslední patří trofeje z Afriky jako zebra, žirafa nebo antilopa. Víc než slovy uznání uživatelé plní její stránku nadávkami. Lov exotických zvířat je po zaplacení desítek až stovek tisíc legální, s čímž ale nesouhlasí ochránci zvířat. Lidé by podle nich měli zvířata ctít a respektovat je.

Aryannu Gourdin baví lukostřelba, a nejen to. Se svým otcem jezdí často rybařit a zajímá se o myslivecké výstavy. Mezi její nejnovější úlovky patří několik exotických zvířat, která ulovila v Africe.

Teprve před pár hodinami zveřejnila fotky, kde pózuje u mrtvé žirafy. Na nich drží její hlavu nebo kopyta a usmívá se. Póza s žirafím srdcem a pomalovanými tvářemi zvířecí krví přiměla komentující napsat šest tisíc rozzlobených příspěvků. 

„Nemůžu vystát tuhle honbu za trofejemi. Když zvíře zraní člověka, zabijeme ho a myslíme si, kdoví jací nejsme dobráci. Pak nám ale přijde v pořádku, když zvířatům sami ubližujeme. Jsme nechutná, pokroucená rasa. To je důvod, proč mám radši zvířata než lidi,“ vzkázala Michelle Price. Někteří se Aryanny zastávají a viní jejího otce, který ji k lovu přivedl, a někteří Aryanně fandí.

Zabíjení zvířat jako turistická atrakce Afriky

Společnost African Sky Huntig se sídlem v Jižní Africe slibuje „zážitky s tradicí“ už od roku 1998. Nabízí v doprovodu zkušeného lovce až jednadvacetidenní pobyty, během kterých můžete ulovit nejrůznější druhy afrických zvířat od antilop, zeber, žiraf přes hrochy, slony až po lvy, krokodýly nebo leopardy. Poplatky za lov včetně ubytování se pohybují v přepočtu od osmdesáti tisíc korun za pět dní do částek přes milion za 21 dní. Během svého pobytu může lovec usmrtit někdy až osm zvířat.

„Lov trofejí v Africe je bez pochyby jedním z nejnáročnějších dobrodružství v životě lovce. Nabízí se mnoho scénářů, jak se honba za zvířetem na černém kontinentu vyvine. Člověk by měl zvážit, zda mu na to budou stačit síly. Lovec si musí určit seznam zvířat, která chce zařadit do své sbírky. Odvíjí se od toho lovecký plán i trasa. Infrastruktura i klima má potom vliv na průběh lovu, který je odlišný od těch, na které jste zvyklí z domova,“ uvádí majitelé společnosti African Sky Hunting na svém webu.



Pro živočišné druhy, které jsou předmětem lovu, se paradoxně ukazuje jako nejúčinnější ochrana jejich řízený lov, napsal magazín Myslivost. „Tento lov ale musí mít silnou ekonomickou motivaci pro domorodé obyvatelstvo tak, aby se jim vyplatilo zvěř chránit a prodat lovcům a nikoliv ji vybít. To je základní princip, který se jeví jako velká šance pro přežití mnoha druhů lovné zvěře,“ uvedli v magazínu k lovu exotických zvířat.

Nadace na ochranu zvířat připomněla, že by lidé měli se zvířaty soucítit a respektovat je. „Hájení práv zvířat není snahou znevažovat právo ras, národů nebo pohlaví, z čehož někdy bývají obviňovány organizace na ochranu zvířat a jednotlivci, kteří se za práva zvířat zasazují,“ uvedla nadace v článku o etice ochrany zvířat. Podle ní nesnižuje ochrana zvířat důležitost lidských práv, všechny živé bytosti si zaslouží stejný morální ohled, doplnila.

hejpockej ( 24. července 2017 23:06 )

ano dneska je moderni byt kruty.... k lidem si to dovolit nemuze, ale zvirata chraneny nejsou, takze jim kdejakej povl muze rvat srdce z tela. Proste hnus, preju temhle stvuram take smrt.

Metropolis ( 5. července 2017 01:05 )

Jedna vec ... aký je rozdiel medzi mäsiarom a touto dievčinou ? Rozdiel je ten (keď to preženiem) že ona zabije tak jedno až dve zvieratá za 2 mesiace ... a mäsiar zabije a rozporcuje za deň 2 prasatá. Takže neviem prečo sa tu všetci nad týmto rozhorčujete A račej by som mal takúto dcérku než mať jednu z tých čo keď sú vonku v spoločnosti čumia do mobilu a píšu sa z kamoškou miesto toho aby sa bavila z človekom oproti nej alebo ešte lepšie píše si z človekom ktorý je v rovnakej miestnosti ako ona.

Metropolis ( 5. července 2017 00:53 )

tak by ho zastrelila lebo narozdiel od teba zaobchádzat zo zbranami ... BTW a co je na tem ? ked mäsiar zabije prasa,kurča alebo kravu nieje to to rovnake . Spomen si na to ked budeš papkať řízek.

BooRy ( 26. května 2017 18:40 )

Mrcha loví zvířata teď a bude se hodně divit až nějaké zvíře uloví ji mrchu. Snad v tomto případě karma zafunguje!!!!!!!!

P1234 ( 21. května 2017 10:23 )

 Pokud karma existuje tak ta zruda dostane za to vse tu nejhorsi karmu. Na kazdou svini se vari voda a na takovou obvzlast. Bestie bezcitna kez by ji ty zvirata celou roztrhali na kousky at ta bestie trpi boze jakej je to hnus to neni clovek to je nelidska bestie at chcipne svine tou nej horsi smrti.

Zobrazit celou diskusi