Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Bratři, vyjděte s noži a zabíjejte je hromadně, vybízí dětští řezníci z ISIS na videu

Autor: ljš - 
28. července 2016
23:42

Francouzští vyšetřovatelé ve čtvrtek na základě testů DNA identifikovali druhého z útočníků, kteří v úterý zavraždili kněze v kostele na severu Francie. Prokuratura sdělila, že druhým atentátníkem byl devatenáctiletý Abdel Malik Nabil Petitjean. Ten ve videu, které zveřejnila organizace Islámský stát, burcuje ke zničení Francie.

Na předem natočeném videu, které zveřejnil Islámský stát, Petitjean vybízí všechny muslimy ke zničení Francie a také se obrací přímo na prezidenta Françoise Hollandea a premiéra Manuela Vallse: „Časy se změnily. Budete trpět, jako trpí naši bratři a sestry. Zničíme vaši zemi!“

Vybízí také muslimy, aby se probrali a vzchopili se k útokům na spojence z mezinárodní koalice bojující proti válečníkům IS v Sýrii: „Bratři, vyjděte s noži, s čímkoliv, co je třeba, a napadejte je, zabíjejte je hromadně!“

Podle zdroje blízkého vyšetřování, jejž citoval list Le Monde, tajné služby od 29. června evidovaly Petitjeana v seznamech radikalizovaných osob kvůli jeho pokusu dostat se podobně jako první útočník Adel Kermiche přes Turecko do Sýrie. Informace o Petitjeanovi od turecké tajné služby ale prý přišla do Francie příliš pozdě na to, aby bylo možné zabránit útoku.

Rodák z Lotrinska Petitjean neměl záznam v trestním rejstříku a policie neměla k dispozici jeho otisky prstů ani DNA, což určení totožnosti komplikovalo. Podle listu Le Figaro teď vyšetřovatelé hledají případné spolupachatele ve Francii i v zahraničí.

Petitjean žil podle francouzského tisku se svou matkou v Aix-les-Bains v Savojsku. To je asi 700 kilometrů od místa činu v Saint-Étienne-du-Rouvray u Rouenu. Lidé z jeho čtvrti ho popisovali jako normálního mladíka a ani podle předsedy sdružení řídícího tamní mešitu nepůsobil jako radikál. „Neměl žádné divné poznámky, byl stále usměvavý. Všichni věřící jsou v šoku, znali ho jako milého a klidného muže,“ uvedl Djamel Tazghat. Jeho matka Yamina řekla televizi BFM, že její syn nikdy nemluvil o Islámském státu.

hejhej ( 29. července 2016 14:59 )

Dětští řezníci, vychovaní muslimskou ideologii kdekoliv v Evropě. Mají vymyté mozky , od mládí se vychovávají k násilnostem, vraždění, nevážit si lidí jen blbce, kteří vzývají Alláha, k ponižování žen ( nutit je chodit v hadrech na hlavách a obličeji). A tyto pralidy přijali v Evropě a chtějí je integrovat ???? Ti spíše nás vyvraždí, než, aby se přizpůsobili.

Zobrazit celou diskusi