Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Němci si zřejmě odejmou kus Česka: Území na hranicích je naše, tvrdí expert

Autor: mb - 
11. července 2016
14:54

Německu náleží 500 metrů čtverečních na česko-německé hranici, které ovšem nyní patří České republice. K takovému závěru došel německý kartograf Dr. Rolf Böhm (58) na základě analýzy směru toku řeky Křinice, jejíž koryto se údajně posunulo. Pokud jsou výpočty kartografa správné, mohlo by dle německých médií dojít k oficiálnímu jednání mezi Prahou a Berlínem o předání území.

Kartografie (obor zabývající se tvorbou map) je pro Böhma vášní a při toulkách Saským Švýcarskem na německo-české hranici zjistil „šokující věc“. Češi si prý „uzurpují kus německé půdy“.

Pravda, došlo k tomu ale dle kartografa nechtěně. Koryto řeky Křinice, která tvoří přirozenou německo-českou hranici, se během let údajně posunulo a Česká republika tak „získala“ 500 metrů čtverečních, které by měla vrátit Německu.

Svůj objev už Dr. Rolf Böhm oznámil úřadům v Sasku a pokud jsou propočty pana doktora správné, údajně by mohlo dojít na zřízení mezistátní komise, jež by řešila předání území Němcům.

Kaspri ( 12. července 2017 07:45 )

 Pratele, pokud nam Nemecko konecne zaplati valecne reparace ve vysi kolem 3 bilionu dnesnich korun, jsem ochoten podporit vraceni kusu blata Nemecku... Jinak, kdokoliv tak ucini, bez toho, aby byla dodrzena povalecna dohoda spojencu a mezinarodni smlouvy, je vlastizradce. Oni ti vlastizradci tu jiz jsou a prodali Germanum a dalsim "kamaradum" celou zemi... Nejen brat, ale take platit dluhy by mel dobry soused! Mysleme na to u voleb...

maledivy2016 ( 12. července 2016 06:59 )

Svoloč

tgbg ( 11. července 2016 20:15 )

Rusáci spolu s českými komunisty nám úmyslně zničili celé hospodářství,fabriky a zemědělství a to jenom proto, že jsou to neschopní darebáci a velcí zloději!!!!

lojzo ( 11. července 2016 16:32 )

Náckové nám úmyslně zničili celé hospodářství,fabriky a zemědělství a to jenom proto,aby neměli takovou konkurenci.Nyní nám dalšáí nácek říká,že okupujeme jejich území a fašista Sobotka jej ještě obhajuje.Počkejme na měření a potom můžeme rozdávat rozumy,chameleone Sobotko

cestr ( 11. července 2016 16:15 )

Merkelka potřebuje palouček pro migranty .

Zobrazit celou diskusi