Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

KLDR po slovech o válce odpálila raketu z ponorky. Odplata USA za sankce?

Autor: bru/ČTK - 
9. července 2016
08:27

Severní Korea dnes podle všeho odpálila balistickou raketu z ponorky. Uvedl to podle agentury Reuters společný sbor náčelníků štábů jihokorejské armády. Střela byla odpálena dnes ve vodách u východního pobřeží Korejského poloostrova, uvedl také ve sdělení.

Krok totalitní Severní Koreje byl oznámen v době probíhajícího summitu NATO ve Varšavě. Spojené státy tento týden ve středu vůbec poprvé vyhlásily individuální sankce proti severokorejskému vůdci Kim Čong-unovi a dalším deseti činitelům represivního režimu.

Důvodem je podle amerického ministerstva zahraničí fakt, že Pchjongjang páchá krutosti na milionech lidí a uplatňuje mimosoudní popravy, mučení či nucené práce. KLDR poté označila americké sankce za vyhlášení války“.

Ponorky jsou od světových válek obávanou zbraní, protože mohou v cestě k protivníkovi překonávat obrovské podmořské vzdálenosti, aniž jsou zaznamenány. KLDR balistickou raketu z ponorky odpálila zřejmě také v letos v dubnu. Severokorejský režim to označil za „velký úspěch“ a Kim Čong-un tehdy uvedl, že země je nyní schopna zasáhnout Soul i americké území.

Diktátor Kim Čong-un vyhrožuje bombami už dlouhou dobu, podívejte se do fotogalerie:

lug70 ( 9. července 2016 09:51 )

 KLDR je v západních i našich médiích démonizována, jako strašné místo, kde lidé trpí hladem a jsou tamějším režimem pronásledováni a vraždění. Nic z toho není pravda. Lidé se tam naopak mají celkem dobře, hlavně poslední roky se této zemi hospodářsky velmi daří, protože se stala soběstačnou a hlavně nezávislou na zlodějských západních bankách a nadnárodních korporacích. Na netu se dá najít plno informací od lidí, kteří se tam byli podívat a na youtube lze nalézt plno videí z tohoto prý "lágru", plného dobře živených a vysmátých lidí, upravených a čistých měst plných moderních a zajímavých architektonických staveb, malebných vesnic s okolní krásnou přírodou. USA se dnes opět na KLDR zaměřují, právě k vůli tomu, že se této zemí daří. USA vůbec se zaměřují na země, kterým se začíná dařit a dovolí si odmítnout diktát světového četníka. Takovéto nezávislé a vzkvétající země USA nakonec politicky a ekonomicky rozvrátí nebo přímo vojensky napadnou, viz. třeba Libye, Sýrie.

tgbg ( 9. července 2016 09:47 )

Totalitní RUSSKO střílí ruské občany na ulici, rozvrací státy, provádí v nich genocidy a vraždí jejich prezidenty. Vyčítá jí to Ukrajina, zavádí proti ní sankce, nebo obsazuje jeho okolní státy s tím, že na ně zaútočí? Co je těm odporným hnRUSAkům do toho co si dělá Ukrajina. Ať se RUSKO se stáhne ze všech zemí a dělá si pořádek doma např. s vrahy novinářů!!!!

Zobrazit celou diskusi