Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hrdina masakru ve floridském gay klubu: Student medicíny zachránil život postřelenému

Autor: lm, ČTK - 
13. června 2016
20:46

Masakr v Orlandu má prvního hrdinu. Studentovi medicíny Joshuovi McGillovi se podařilo utéct z klubu, kde zaútočil šílený střelec. Joshua se schoval venku pod autem, pak si ale všiml zraněného muže, který schytal tři kulky. Neváhal ani vteřinu a vydal se mu na pomoc.

V klubu Pulse byly dvě hodiny po sobotní půlnoci, taneční parket ale stále zůstával plný. V jednom z nejpopulárnějších gay klubů ve floridském Orlandu, který na sobotu inzeroval „latinskou noc“, se i v době posledních objednávek tísnily stovky zpocených mužů a žen. Mezi nimi i student medicíny Joshua McGill, který chce být zdravotní sestrou. Dobrá zábava se ale rázem změnila v tragédii, když do klubu vtrhl šílený střelec.

Devětadvacetiletý Omar Mateen vtrhl do klubu s poloautomatickou puškou AR-15 a začal pálit do lidí hlava nehlava. Fanatický islamista se u toho podle svědků smál. Joshuovi se podařilo vyběhnout ven a schovat se pod auto. Pak ale uviděl postřeleného Rodneyho Sumtera. Střelec ho zasáhl do obou rukou a do zad.

Joshua neváhal a vydal se zraněnému na pomoc. Svým tričkem a košilí mu zaškrtil rány na rukou a snažil se zastavit i krvácení ze zad. Rodneyho pak odtáhl k policistům, kteří ho předali záchranářům. „Slovy nemohu vyjádřit, jak jsem se cítil... Byl jsem celý od krve, ale snažil jsem se mu zachránit život,“ svěřil se svým příběhem na sociální sítí, kde se snažil zjistit, jestli postřelený muž přežil.

Podle všeho se hrdinovi skutečně podařilo Rodneymu život zachránit, jeho jméno totiž na seznamu obětí nefiguruje. Podle rodiny je Rodney v nemocnici na operaci.

1pepan ( 14. června 2016 10:49 )

dobrá, tak když ne tep.louš, tak budulínek

1pepan ( 14. června 2016 10:47 )

Žije v USA někdo jiný než ***, hrdina, terorista? Já myslím, že ne.

Zobrazit celou diskusi