Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Oběť floridského masakru v gay klubu: Před smrtí natočila útok fanatika ISIS

Autor: lm - 
13. června 2016
13:33

Jednou z obětí masakru v baru ve floridském Orlandu je i 25letá Amanda Alvear. Dívka se dobře bavila. Přátelům posílala videa z klubu. V ten moment ale šílený střelec rozpoutal v klubu peklo. I ona se stala jednou z 49 obětí islámského fanatika.

V neděli krátce po půlnoci se ve floridském Orlandu odehrál nejhorší střelecký masakr v dějinách USA. Devětadvacetiletý Omar Mateen vtrhl do gay klubu v Orlandu a začal se smíchem pálit po návštěvnících z poloautomatické pušky AR-15. Útočník se přihlásil k Islámskému státu.

Na místě zastřelil 39 lidí, dva zemřeli venku a zbytek v nemocnicích nebo na cestě do nich. 53 lidí bylo raněno a mnoho z nich stále bojuje o život. Osudné noci byla v klubu s přáteli i 25letá Amanda Alvear. V klubu se dobře bavila a posílala videa svým přátelům. Zachytila i moment, kdy se klubem začala ozývat střelba. Dívka se začala rozhlížet po baru, zřejmě aby se podívala, kudy utéct. Tím její nahrávka končí. Bohužel její jméno se dnes objevilo na seznamu obětí zveřejněném orlandskou radnicí.

Video  Amanda zachytila masakr v gay klubu v Orlandu.  - YouTube
Video se připravuje ...

„Mám tě moc ráda, moje malá sestřičko. Byla jsi a navždy budeš moje malá sestřička. Mám zlomené srdce,“ vzkázala dívce její sestra. Spolu s Amandou v klubu zahynula i její nejlepší kamarádka Mercedez Marisol Flores (†26).

Devětadvacetiletý Omar Mateen se narodil v USA, jeho rodiče jsou ale z Afghánistánu. Podle FBI měl vazby na radikální hnutí Islámský stát (IS), který se také k útoku přihlásil. Mateenův otec Seddique Mir Mateen podle agentury AP uvedl, že svého syna zažil rozčileného, když před několika měsíci viděl v Miami dva líbající se muže. To podle otce mohlo mít vliv na jeho akci.

janebulim ( 13. června 2016 19:08 )

Čekali na ně zase jen odporní buz.eranti, kteří jsou na řadě.

pavel215_klafunda ( 13. června 2016 19:04 )

Zalez, buserante!

ukulelec ( 13. června 2016 18:17 )

a takových dementů jako jseš už vůbec ne.....

reknirmareno ( 13. června 2016 18:17 )

Presne tak, ma ciselko. Presne. I oni meli rodiny...Muj Ty Boze.! ale soustat maji doma .

xxxx678 ( 13. června 2016 18:09 )

Stalo se to, že na těch 50 lidí někdo někde čekal.

Zobrazit celou diskusi