Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Zázračná pilulka: Ubírá lidem údajně až 20 let!

Elixír věčného mládí? Prý existuje pilulka, díky níž omládnete až o 20 let!
Elixír věčného mládí? Prý existuje pilulka, díky níž omládnete až o 20 let!  (Autor: archiv Blesku)
Autor: vk - 
7. června 2016
21:14

Každá žena chce být krásná a mladá. Ideálně navždy! V pohádce na to existoval elixír věčného mládí, ve skutečnosti na to je prý pilulka, díky níž omládnete až o 20 let! Na svědomí ale má i řadu nežádoucích účinků…

„Být stále mlád, to bych si přál, být stále mlád… Vzepřít se jednou provždy kalendáři, jen mládí, nikdy stáří…,“ zpívá Karel Gott (76) v jednom ze svých šlágrů.

A pilulka s hormonem DHEA (zkratka pro Dehydroepiandrosteron) prý tohle přání mění ve skutečnost! Oddaluje totiž příznaky stárnutí, příznivě účinkuje na imunitu, oběhový systém nebo činnost mozku.

V Česku se prozatím jako doplněk stravy sehnat nedá, ale v USA je volně k mání v každé lékárně. Velké popularitě se těší zejména u padesátnic, experti ale před jejím užíváním varují. DHEA se totiž v těle částečně mění na mužské pohlavní hormony, což by mohlo být v některých případech nebezpečné.

Navíc těm, kteří neodhadnou správnou dávku a nekonzultují braní pilulek s lékařem, způsobuje i akné, nadměrné ochlupení, řídnutí vlasů, ale může i prohloubit hlas...

Nezadat ( 8. června 2016 12:18 )

Dobrá zpráva,no nekupte pohádku za tisíce.

Zobrazit celou diskusi