Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Partička dospělých »zhulila« malé dítě: Romana (5) přinutili násilím!

Dospělí sousedé »zhulili« pětiletého chlapce.
Dospělí sousedé »zhulili« pětiletého chlapce.  (Autor: Profimedia, TV Markíza)
Autor: lm - 
3. června 2016
13:19

K těžko uvěřitelnému případu došlo v Levicích na jihu Slovenska. Teprve pětiletého chlapce cestou do školky násilím »zhulili« jeho dospělí sousedi. Matka si myslela, že chlapec má jen podrážděný žaludek, ale když přišly výsledky, byla v šoku.

Mámu malého Romana překvapil naléhavý telefonát od učitelky ze školky. „Volala mi, že chlapec velmi zvrací a bolí ho bříško,“ popsala matka televizi Markíza. Původně si myslela, že je to jen podrážděný žaludek a časem to přejde, ale když se jeho stav začal zhoršovat, okamžitě s ním odjela k lékaři. Roman byl pozitivně testován na drogy a následně strávil tři dny v nemocnici.

Matka z toho byla v šoku. „My doma nemáme marihuanu, ani ji nekouříme,“ uvedla. Chlapec přiznal, že mu marihuanu dali dospělí z dědiny, kam si chodí hrát. Údajně měli vyrobený bong z plastové lahve a chlapce přinutili, aby dým ze zapálené marihuany vdechoval. „Udělali mi to násilím,“ postěžoval si chlapec.

Případem se zabývají policisté. Pokud zjistí, že chlapci marihuanu podal někdo dospělý, hrozí mu přísný trest až osm let odnětí svobody za šíření toxikomanie a navíc za zločin na chráněné osobě. Sousedi popírají, že by chlapci chtěli ublížit, ale matka tvrdí něco jiného. „Vyhrožují nám, i malému. Často mu ubližují,“ doplnila.