Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Policie uzavřela Bílý dům: Přes plot někdo hodil podezřelý balíček

Policisté u Bílého domu (Ilustrační foto)
Policisté u Bílého domu (Ilustrační foto)  (Autor: ČTK, EPA, Reuters)
Autor: bru/ČTK - 
30. května 2016
20:05

Bílý dům byl v pondělí z bezpečnostních důvodů uzavřen, když do areálu kdosi přes plot vhodil podezřelý balíček. Oznámila to televize NBC. Policie jednu osobu zadržela, očití svědkové viděli ženu odváděnou v poutech. Poplach byl odvolán s tím, že prohlídka předmětu neprokázala žádné bezprostřední ohrožení.

Ve Spojených státech se v pondělí slaví Memorial Day, tedy den památky padlých. Obama navštívil vojenský hřbitov v nedalekém Arlingtonu, kde položil věnec ke hrobu neznámého vojáka. Předtím v Bílém domě uspořádal snídani pro vybrané pozůstalé po obětech války a pro zástupce válečných veteránů.

Prezidentská ochranka Secret Service později upřesnila, že uzavřena byla jen severní část prezidentské rezidence. Novináři, kteří se v té době nacházeli v Bílém domě, se nesměli z objektu vzdálit. Podle agentury Reuters u severozápadního vjezdu svítila světla poplašné signalizace.

Podezřelý předmět záchranáři vynesli z areálu Bílého domu a odvezli ho k detailnímu zkoumání. O výsledku zatím nejsou zprávy.

avina ( 30. května 2016 21:38 )

To byli jistě "aktivisté " z ČR, skupinka 100hoven -ráda vtipkuje /Havlovi poškodila neonové srdce, Zemanovi dala trenky a ukradla standartu , rozhlas..../

Zobrazit celou diskusi