Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Hromadná sebevražda čtyř školaček: Léky zapily alkoholem. Nikola kamarádky zachránila za 5 minut 12

Školačky spolykaly psychiatrické léky a zapily je alkoholem.
Školačky spolykaly psychiatrické léky a zapily je alkoholem.  (Autor: Profimedia.cz - ilustrace)
Autor: shp - 
20. května 2016
11:50

Sešly se před školou, ale namísto vyučování zamířily k jedné z nich domů. Školačky Lucia (16), Patrícia (14), Kristína (14) a Nikolka (14) se rozhodly, že spáchají hromadnou sebevraždu. Poslední jmenovaná si to naštěstí na poslední chvíli rozmyslela. Umírajícím spolužačkám přivolala pomoc a zachránila jim život.

Celé Slovensko vyděsil případ hromadné sebevraždy náctiletých školaček ve městě Martin. Dívky ze základní školy se sešly na cestě do školy, ale po depresivním rozhovoru se rozhodly, že se vydají do domu Lucie ve čtvrti Tomčany. Tam uzavřely pakt, že společně spáchají sebevraždu. Nikolka si to naštěstí na poslední chvíli rozmyslela.

Zbylé dívky spolykaly léky a zapily je alkoholem. Když začaly upadat do bezvědomí a umírat, zavolala jim Nikola ambulanci. To všem zachránilo život. Zděšení rodiče s pláčem v očích děkovali dívce, že svým kamarádkám zachránila život. Pokusem o sebevraždu jsou ale šokováni i kamarádi a učitelé dívek.

Viděla jsem je jít o čtvrt na deset do domu. Ve tři čtvrtě už tam houkaly sanitky,“ řekla Novému Času sousedka Lucie. Kdyby Nikolka zavolala záchranku jen o deset minut později, nepřežily by. Jejich dětské organismy zkolabovaly a jedna po druhé upadaly do bezvědomí. Spolykaly totiž psychiatrické léky.

Rodiče dívek nyní prožívají jedno z nejtěžších období svého života. Matka jednoho z děvčat Jana (35) se zhroutila „Moje dcera mi řekla, že chtěla spáchat sebevraždu a že svého činu nelituje,“ říká se slzami v očích. „Trpí depresemi už rok. I kvůli těžké rodinné situaci chodíme k lékařce,“ dodala.

Hned jsme začali doma řešit věci jinak, aby se mohla vrátit do rodinného prostředí. Děkuji Nikolce za záchranu života mé dcery,“ říká zdrcená matka. Děvčata bojovala o život v martinské nemocnici. Když se jejich stav na jednotce intenzivní péče zlepšil, byly přesunuty na psychiatrii. Případem se zabývá i policie.

pekaaaros ( 20. května 2016 19:36 )

co se na to dá říct?

tuba24 ( 20. května 2016 19:36 )

ty sfetovany imbacil, vyhladaj lekarsku pomoc... alebo radsej nie... chcipni do rana ty ruska spina

karancita ( 20. května 2016 15:22 )

Takže, Plesku, šlo pouze o pokus sebevraždy. A doufám, že jim bylo alespoň hodně hodně špatně, že si to zapamatují na celý další svůj život. Potřebovaly by dostat pořádně na zadek.

slovensko ( 20. května 2016 14:05 )

a ty si len dementny cesky chuj

1pepan ( 20. května 2016 14:02 )

blbky, co na to říct.

Zobrazit celou diskusi