Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Sebevražednou atentátníci zastřelili v Kamerunu otráveným šípem

Milice v Kamerunu je ozbrojená luky a otrávenými šípy.
Milice v Kamerunu je ozbrojená luky a otrávenými šípy.  (Autor: Reuters)
Autor: shp - 
5. května 2016
19:02

Do Kamerunu se dostala přes hranici s Nigérií. Na těle měla ukryty výbušniny a byla připravena kdykoliv se odpálit. Sebevražednou atentátnici se však podařilo zastavit. Místní milice ji zastřelila otráveným šípem.

Čtyřicetiletá atentátnice, která chtěla zaútočit ve jménu Boko Haram, měla na těle několik výbušniny, které by v davu mohly zabít i několik desítek lidí. Naštěstí ji zastavila kamerunská milice.

Jeden dobře mířený šíp ji poslal do pekla. Byl totiž otrávený a jed byl tak silný, že se v jejím krevním oběhu rozšířil rychleji, než se stačila odpálit. K výbuchu však při konfliktu stejně došlo.

Teroristka totiž byla doprovázena teprve čtrnáctiletou dívkou, která na sobě měla taktéž ukryty výbušniny. Ty se jí podařilo odpálit. Kromě sebe však naštěstí nikoho nezabila.

Sebevražedné atentátnice ve službách Boko Haram jsou často donuceny k hrůzným činům pod pohrůžkou, že radikálové zabijí jejich rodiny. Mnohé z nich jsou ženy, které byly teroristy uneseny. Někdy je dokonce teroristé odpalují na dálku.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

djaba ( 7. května 2016 22:00 )

Výbava milice jako b*ej*k .

hanka666 ( 5. května 2016 19:43 )

 Konečně dobrá zpráva

Zobrazit celou diskusi