Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zničené domy a již 413 mrtvých. Počet obětí zemětřesení v Ekvádoru stále roste

Autor: ČTK, tmp - 
19. dubna 2016
06:48

Sobotní zemětřesení v Ekvádoru si vyžádalo již 413 obětí. Uvedly to v pondělí večer (úterý ráno SELČ) místní úřady, jejichž dosavadní předběžná bilance byla nejméně 350 obětí. Další tisíce lidí utrpěly zranění. České ministerstvo zahraničí již dříve uvedlo, že nemá informace o tom, že by mezi oběťmi zemětřesení byli Češi.

Záchranné práce pokračují a úřady očekávají, že tragická bilance nejspíš ještě poroste. Nejvíce zasažené jsou pobřežní regiony blízko epicentra, především pak turistické letovisko Pedernales, kde byla zničena většina domů. Velké škody jsou hlášeny také z měst Manta, Guayaquil a Portoviejo. Záchranáři stále zasahují a k pomoci obyvatelům vyžívají i drony.

Otřesy měly sílu 7,8 stupně. Podle viceprezidenta Jorgeho Glase šlo o nejsilnější zemětřesení, které tuto jihoamerickou zemi zasáhlo od roku 1979. Zemětřesení provázelo do nedělního večera na 230 následných otřesů, především v oblasti Pedernales. Jenom v tomto městě podle policie zahynulo na sto lidí a asi 60 procent domů bylo zničeno.

Zobrazit celou diskusi