Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Polojasno 18°C

Mobil bruselského teroristy prozradil: Plánovali útok na slavném fotbalovém stadionu v Británii

Autor: rc - 
17. dubna 2016
13:21

Další měla být Velká Británie! Americkým hackerům se podařilo dostat do telefonu Mohameda Abriniho (31), tedy třetího teroristy „v klobouku“ z bruselského letiště Zaventem. Mobil byl plný fotografií anglického města Birmingham, a to včetně fotografie slavného stadionu klubu Aston Villa.

Poté, co se belgickým úřadům podařilo dopadnout záhadného teroristu „v bílém“ či „v klobouku“, jak se Mohamedu Abrinimu přezdívá, přišla další šokující zpráva.

Americkým hackerům se podařilo vniknout do jeho mobilního telefonu a odhalit tak jeho obsah, z něhož běhá mráz po zádech.

Telefon teroristy, který se podílel jak na listopadových útocích v Paříži, tak na zvěrstvech v srdci Evropské unie, byl plný obrázků pořízených v anglickém městě Birmingham.

Anglický server Daily Mail přišel se zprávou, že Abrini měl několikrát navštívit Birmingham, a to minulý rok ještě před tím, než džihádisté napojení na Islámský stát rozpoutali peklo v hlavním městě Francie.

Podle fotografií nalezených v telefonu Abrini na svém výletě navštívil slavný stadion klubu Aston Villa, nákupní centrum Bullring či vlakové nádraží New Street. Úřadům se tak podařilo odhalit místa, která nejspíše měla být dalším cílem islamistických radikálů. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi