Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Spěchám na velkou, řekl policistům pirát silnic. Upaloval rychlostí 237 km/h

Řidič jel ve svém audi rychlostí až 237 km/h.
Řidič jel ve svém audi rychlostí až 237 km/h.  (Autor: TV Markíza)
Autor: shp - 
13. dubna 2016
22:30

Dálnici u Trenčína si slovenský řidič (46) spletl se závodním okruhem. Se svým vozem značky Audi po ní totiž upaloval ohromnou rychlostí, která dosahovala až 237 km/h. Dopadli ho však policisté. Výmluva, proč jel tak rychle, nemá obdoby.

Krásného počasí a suché cesty využil řidič ke zběsilé jízdě. Na dálnici jej však dostihla policejní hlídka. Ta naměřila na radaru, že pirát jede rychlostí 224 km/h. „Okamžitá rychlost přitom byla až 237 km/h,“ dodala pro TV Markízu policejní mluvčí Elena Antalová.

Tato rychlost vám predikuje, že za sekundu projedete 60 až 70 metrů, a reakční čas řidiče je jen sekunda, takže na cokoliv, co se vyskytne v tomto čase, nemáte šanci zareagovat,“ prohlásil znalec cestovní dopravy Milan Holéci.

Řidič přitom v jeden okamžik začal předjíždět auto z pravé strany. Podle odborníka jde o obrovský risk. Muž si nakonec všiml, že ho pronásledují strážci zákona, a zastavil. Když se ho policisté ptali, proč tak uháněl, odpověděl jim, že spěchá vykonat velkou potřebu.

Výmluvu mu policisté samozřejmě nevěřili a vystavili mu pokutu vy výši 800 euro (asi 21 600 Kč). Ukázalo se, že muž nemá hluboko do kapsy. Řidič totiž pokutu zaplatil namístě. Podle Holéciho jde o chybu systému. Kdokoliv na to má, může podobně na silnicích porušovat pravidla silničního provozu.

Video  Reportáž TV Markíza o pirátovi silnic, který potřeboval „na velkou“.  - TV Markíza
Video se připravuje ...

janamorava ( 14. dubna 2016 05:43 )

Měli ho donutit, aby na místě dokázal, že to není výmluva!

Zobrazit celou diskusi