Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Češi v Černobylu: Pijí, ničí věci a dělají bordel, říká místní

Autor: mb - 
6. dubna 2016
18:09

Rovných 30 let po havárii do černobylské zóny proudí dobrodruhové a svérázní turisté z celého světa. Nechybí mezi nimi ani Češi, místní z nich ale mají trochu strach. Když se Češi opijí, tak prý začíná „tanec“.

„Někdy tu Češi vyvádějí pěkné kousky, napijou se, poperou, něco rozmlátí,“ říká místní průvodce pan Černov, ale vzápětí Čechy jedním dechem obhajuje: „Ale to se netýká jen Čechů, jde to napříč národy. Jak se říká, každá rodina má nějakou černou ovci.  I když je pravda, že Češi taky někdy dokážou, jak to říci… vyniknout,“ přiznává se smíchem postarší muž.

Video  Kdo dělá v Černobylu nepořádek?  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Podle pana Černova ale Češi nejsou až takovou výjimkou, jde prý spíše o problém generační. Dle jeho pozorování platí jednoduché pravidlo – čím mladší návštěvníci, tím horší chování. Jediní, kteří jsou vždy slušní, jsou dle průvodce Japonci. „Není to jen můj dojem, stejnou zkušenost mají i kolegové. Japonci jsou nejslušnější,“ uzavírá „hodnocení“ návštěvníků průvodce Černov.

Pořiďte si knihu Zkáza Černobylu Pořiďte si knihu Zkáza Černobylu | Blesk

tggb ( 30. dubna 2016 08:17 )

na prvního máje Praha červená je aby tam tam byl pořádek vyhlašujem závazek do průvodu půjdeme hesla nosit budeme že práce není robota pro každého ko ko ta

tggb ( 30. dubna 2016 08:09 )

protože si zkurt.venej zm.rd

erisielka ( 6. dubna 2016 19:39 )

žádné děti neměl

lync ( 6. dubna 2016 19:37 )

stěžování ukrajinců co chlastají první ligu a v kriminalitě jsou taky na předních příčkách působí hodně směšně

moiaza ( 6. dubna 2016 19:35 )

No češi. Havlový děti.

Zobrazit celou diskusi