Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Právník odsoudil muslimské vraždy a násilí: Vyhrožují mu smrtí!

Autor: lm - 
4. dubna 2016
23:28

Muslimský právník Aamer Anwar vystoupil proti násilí pod rouškou islámu. Ve skotské mešitě přednesl projev, ve kterém odsoudil islámský extremismus a násilí, včetně nedávné vraždy muslimského prodavače, který popřál šťastné svátky křesťanům. Anwar si za to vysloužil výhrůžky smrtí.

Muslimský právník Aamer Anwar je už přes 25 let bojovníkem za lidská práva. Anwar minulý týden svolal zasedání v Glasgowské ústřední mešitě, vyzval muslimy k jednotnosti a vystoupil proti islámskému extremismu a násilí. Mimo jiné odsoudil teroristické útoky v Bruselu, pákistánském Láhaur a rovněž vraždu muslimského prodavače, který si vysloužil ortel smrti za to, že popřál křesťanům šťastné svátky.

Anwar si za svůj projev vysloužil výhrůžky smrtí od místních islámských radikálů. „Doteď jsem (o výhrůžkách) mlčel, ale tentokrát už nebudu, protože si jistá menšina myslí, že mě dokáže umlčet tím, že nastolí atmosféru strachu. Tito lidé jsou podle mě odpovědní za to, že nastolili takovou atmosféru, kdy se někteří neštítí mě ohrožovat na životě,“ sdělil Anwar britskému deníku DailyMail.

Právník rovněž nešetřil kritikou na adresu představitelů muslimské komunity. „Naši takzvaní vůdci komunity musí začít dělat více. Doteď se vyhýbali odsuzování násilí, aby si zachovali své postavení, a to je hluboce ostudné a pokrytecké,“ uvedl Anwar.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi