Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Odvážné selfie: Rukojmí se vyfotil s únoscem letadla

Autor: vpa, shp, ČTK - 
30. března 2016
20:47

Představte si, že se nacházíte v letadle, které unese terorista, vy neváháte, vytáhnete foťák a uděláte si s ním selfíčko! Tedy pokud jste jeden bláznivý a odvážný Brit.

Nechápete to? Tohle přesně učinil Ben Innes (26), jeden z pasažérů uneseného egyptského letadla, které v úterý přistálo v kyperské Larnace. Jeho fotka, na které stojí celý vysmátý vedle únosce letadla Sajfa Addína Mustafy, jenž je opásaný výbušninou, se teď stala terčem posměchu a údivu.

Sám nevím, proč jsem to udělal. Bylo to neopatrné, vím, ale snažil jsem se zachovat si dobrou náladu, neměl jsem co ztratit,“ řekl na svou obranu Innes, který zřejmě nechtěl propást svou chvilku »slávy« stůj co stůj.

Kyperský soud nařídil osmidenní vazbu pro Mustafu, který se přiznal k úternímu únosu letadla z linky Alexandrie–Káhira na Kypr. Pohrozil posádce, že spáchá sebevražedný atentát. Podle dosavadního vyšetřování únosce zřejmě k činu vedly rodinné problémy.

Únos skončil bez obětí a zranění, muž se po několikahodinovém vyjednávání vzdal. Úřady vyloučily teroristický motiv. Egypťan při výslechu řekl: „Co má člověk dělat, když neviděl svou ženu a děti 24 let a egyptská vláda mu to nedovolí?“

Na Kypru žije jeho bývalá partnerka a podle zpráv z Egypta si s sebou po neshodách s Mustafou odvezla také jejich děti. V úterý se objevily zprávy, že Mustafa při vyjednávání žádal o kontakt s bývalou ženou, ale vznášel také jiné požadavky.

80vochechule ( 30. března 2016 22:12 )

 Sranda musí být i kdyby na chleba nebylo ....ale na druhou stranu..pán je trošku magor..

Zobrazit celou diskusi