Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Strach v Kongresu USA. Nejdřív tu útočil střelec, teď tu našli podezřelé balíčky

Autor: ČTK, mb - 
29. března 2016
16:10

Budova amerického Kongresu ve Washingtonu byla i v úterý nakrátko částečně uzavřena, protože nedaleko objektu byly nalezeny dva podezřelé balíky. V pondělí bezpečnostní složky parlamentní budovu uzavřely, když tam policie postřelila podezřelého muže, který na ochranku namířil zbraň.

Na místo nálezu podezřelých předmětů se dostavil speciální protiteroristický oddíl. Jeden z balíků byl později označen za neškodný a budova byla pro návštěvníky zpřístupněna.

Muže, který v pondělí v sídle Kongresu rozpoutal přestřelku, v úterý americké úřady obvinily z několika zločinů. Šestašedesátiletý muž vytáhl zbraň na strážce zákona, načež byl postřelen. Zranění utrpěli rovněž další dva lidé v podzemním návštěvnickém centru.

Policie identifikovala podezřelého jako Larryho Dawsona ze státu Tennessee, který byl obviněn z ozbrojeného útoku a z útoku na úřední osobu. V návštěvnickém centru nebyl poprvé. Podle policistů jednal na vlastní pěst.

Šéf policejního sboru chránícího Kapitol Matthew Verderosa na tiskové konferenci řekl, že jde zřejmě o čistě kriminální čin a není důvod spojovat jej s terorismem.

Bezpečnostní složky v pondělí přiměly turisty opustit Kapitol a jeho okolí stejně jako okolí nedalekého Bílého domu. Předpokládalo se, že dnes bude sídlo zákonodárného sboru fungovat pro návštěvníky opět normálně. Policie nicméně vstupy kvůli podezřelým balíkům znovu nakrátko uzavřela.

villi ( 29. března 2016 17:18 )

USA VYSÁVÁ CELÝ SVĚT !!!SOUČASNÝ SYSTÉM VRAŽDÍ V ČELE S ODS,TOP 09,USA A NĚMECKEM VÍCE LIDÍ NEŽ V OBOU SVĚTOVÝCH VÁLKÁCH !!!!

Zobrazit celou diskusi