Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Mládě vzácného delfínovce zemřelo v mukách. Kvůli selfie nenechavých turistů

Autor: mb - 
18. února 2016
10:35

Touha turistů pochlubit se roztomilou fotografií stála život mládě vzácného delfínovce laplatského. Případ se odehrál na argentinské pláži Santa Teresita. Dav turistů prahl po selfie s delfínovcem, že zvíře kvůli kratochvíli lidí zemřelo. Zatímco muži, ženy i děti pózovali s úsměvem, delfínovec se „upekl“ na slunci. Mrtvé zvíře pak dav bez zájmu pohodil na pláži.

Když se delfínovec objevil v něčích rukách, vzbudil obrovské nadšení. Každý se chtěl s roztomilým zvířetem vyfotit, a delfínovec proto putoval z jedněch rukou do druhých. Zvíře na vzduchu bez vody dlouho nevydrželo. Kvůli tlusté delfíní kůži se jeho organismus rychle přehřál.

Šlo přitom o vzácného delfínovce laplatského, který se vyskytuje pouze ve vodách v pobřeží Argentiny. Patří k ohroženým druhům, na světě jich zůstalo pouhých 30 tisíc. Ochranářům ztěžuje práci fakt, že se zvíře často zachytává do rybářských sítí, jelikož preferuje pobřežní vody.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

gjim ( 18. února 2016 11:57 )

ať jdou všichni do ***e i s názvem selfie. Já mám takovej dojem, že nikdo nezná český název. To radši polezou celýmu světu do ***ový lhoty aby se předvedli.

topl ( 18. února 2016 11:52 )

Vypadá to spíš na místmí IQ domorodce ! Chudák mládě je to smutné co člověk dokáže . Nikdo se nesnažil mláděti pomoci

naidka ( 18. února 2016 11:46 )

A to tam ještě chyběl Škromach.

naidka ( 18. února 2016 11:08 )

Smečka idiotů. Chudák mládě, nechali ho tam ležet, kreténi.

XLADI ( 18. února 2016 10:54 )

Fotit každou kravinu je dnes děsně cool, i kdyby kvůli tomu měl někdo zemřít. Lidi jsou fakt hovada, místo aby si to zvíře vyfotili v moři, tak ho upečou na slunci .

Zobrazit celou diskusi