Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Papež upadl a zalehl vozíčkáře. Naštvaně vynadal tomu, kdo za to může

Autor: mb - 
17. února 2016
10:45

Papež František zažil při návštěvě Mexika nepříjemný incident. Když se začal zdravit s obyčejnými lidmi, jeden z věřících ho chtěl vtáhnout do davu. Obyčejně mírný František ztratil svou bohorovnost, dotyčnému vynadal a chvíli to dokonce vypadalo, že se rozpomene na své mládí, kdy pracoval jako vyhazovač v nočním klubu, a provinilci uštědří jednu „výchovnou“.

„Nebuď sobecký, nebuď sobecký!“ zařval papež španělsky na nadšeného věřícího poté, co ho osoba stojící mimo záběr kamery začala tahat do davu. Nejvýše postavený biskup katolické církve na chvíli ztratil rovnováhu a zalehl vozíčkáře. Papež se však vzápětí napřímil a handicapovaného muže políbil.

Video Papež František v Mexiku na lidi křičel. Naštvalo ho hulvátské chování jednoho z katolíků. - Youtube.com
Video se připravuje ...

Incident se stal ve městě Morelia, kde vládne drogový kartel, který si paradoxně říká Templářští rytíři. Mexiko dlouhodobě sužuje násilí, drogy a válka kartelů. Papež proto ve svém projevu mexické věřící vyzval, aby se nebáli a drogovým gangům neustupovali: „Ďábel nás může přemoci jednou ze svých nejoblíbenějších zbraní – rezignací. Rezignací, která nás paralyzuje… a vystraší, uvězní v našich falešných jistotách.“

Současný papež je velmi oblíbený nejen u věřících, ale i nekatolíků. Sympatie si získal svým postojem, kdy neklade důraz na dogmata, ale na milosrdenství. Zároveň se snaží obyčejným lidem maximálně přiblížit, před pár měsíci překvapil prodavače v Římě, když se jednoho dne František zjevil s tím, že potřebuje nové brýle.

Výše popsaný incident však dokazuje, že i papež je jen člověk. Když ho někdo naštve, jednoduše ho „seřve“. Koneckonců – i Ježíš dle Bible dal minimálně jednou průchod svému hněvu, když zdemoloval obchody v nádvoří židovského chrámu a prodavače vyhnal ven z místa modlitby.

wein ( 18. února 2016 12:29 )

Tomu na vozejku mel dat kopacku, protoze kvůli němu spadl.

leeloo ( 18. února 2016 08:54 )

dobře udělal, lide jsou čím dále, tím drzejsi, kdyby to byla alzbeta nebo putin, dotyčný dostane rovnou kulku

Zobrazit celou diskusi