Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tomu že je patnáct? Somálec odpovědný za smrt Alex (†22) stanul před soudem!

Autor: lm - 
28. ledna 2016
21:10

To je on! Zrůda, která ve švédském azylovém centru ubodala krásnou Alex (†22), stanula před soudem. Somálec Youssaf Khaliif Nuur tvrdí, že je mu 15 let, ale se svým skoro dvoumetrovým vzrůstem na to vůbec nevypadá.

Somálec Youssaf Khaliif Nuur do Švédska dorazil loni v létě. Muž uvedl, že mu je 15 let a na základě toho byl poslán do azylového centra pro mladistvé, kde pracovala i krásná Alexandra Mezher (†22), která chtěla pomáhat nebohým sirotkům z Blízkého východu. Migrant ze Somálska ale příliš vděku za život v bezpečí neprojevil. Místo toho v pondělí vytáhl nůž a jal se vraždit.

Žalobce u soudu uvedl, že Youssaf v pondělí u snídaně napadl jiného migranta a pak na něj vytáhl nůž. Podle policie Alex chtěla napadeného zachránit a postavila se útočníkovi. "Chtěla je odtrhnout a řekla mu (Youssefovi), aby přestal, ale on na ni zaútočil nožem," sdělil zdroj z policejního prostředí britskému serveru MailOnline. Somálec krásnou Alex následně bodl do stehna a vrazil jí nůž do zad. Dívka svým zraněním podlehla v nemocnici.

Youssaf se u soudu odmítl k obvinění vyjádřit a soudce ho poslal do vazby. Policisté se nyní snaží zjistit, kolik je somálskému migrantovi doopravdy. Jeho vzhled totiž rozhodně neodpovídá jeho údajnému věku. "Youssaf Khaliif Nuur je starší patnácti let. Můžete si všimnout, že má knírek a bradku. Sice se holí, ale je to i přesto vidět," sdělil zdroj serveru.

O údajném věku svých svěřenců pochybovala i sama Alex, která měla diplom z psychologie. "Alexandra věděla, jak si poradit s dětmi, včetně násilnických. Ale ti, s kterými pracovala, byli ve skutečnosti velcí a silní chlapi. Viděla jim to na očích a poznala to z jejich těl," uvedla dříve zdrcená Alexina matka. "Jen několika bylo méně než 18 let – zbytek byl starší, kolem 23 - 24 let," dodala.