Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Putin je prý nejbohatším mužem světa! Nasyslil si 5 bilionů korun, tvrdí jeho kritik

Autor: lm - 
27. ledna 2016
10:16

Ruský prezident Vladimir Putin prý vlastní majetek v hodnotě bezmála pěti bilionů korun! Tvrdí to jeho kritik, americký obchodník Bill Browder, podle něhož by Putin mohl být nejbohatším a nejmocnějším člověkem na světě.

Vladimir Putin je podle časopisu Forbes už třetím rokem po sobě nejmocnějším mužem na světě. Americký prezident Barack Obama k němu pomyslně vzhlíží až z třetí příčky. Putin sám sebe často popisuje jako skromného muže, jehož roční příjem dosahuje sotva tří milionů korun. Podle Putinova kritika je ale pravda úplně jinde.

Americký obchodník Bill Browder tvrdí, že si ruský prezident „nasyslil“ majetek v závratné výši téměř pěti bilionů korun, což je dvakrát více, než na kolik se odhaduje jmění zakladatele Microsoftu Billa Gatese. Pokud by to byla pravda, Putin by byl nejen nejmocnějším, ale také nejbohatším mužem světa. Putin podobné spekulace o svém majetku dlouhodobě označuje za „úplný nesmysl“.

Ačkoliv sám Putin tvrdí, že jeho majetkem jsou jen dva středně velké byty a podíl v parkovacích garážích, novinářům se podařilo zjistit, že si přišel na nejeden cenný dáreček od ruských oligarchů. Mimo jiné měl od ruského podnikatele Romana Abramoviče dostat luxusní jachtu za více než miliardu korun.

Dzouhele ( 27. ledna 2016 19:20 )

Trpíš? To máme radost!!!

Dzouhele ( 27. ledna 2016 19:11 )

Dzouhele ( 27. ledna 2016 18:59 )

Nakašlat, pro takové klony a prasáky jako ty, nebudou za brzy ani u receptů na koláče

pierot ( 27. ledna 2016 17:56 )

pepen ( 27. ledna 2016 17:51 )

Bohužel,tak to chodí!!!Jsou nenažraní politici a ti co jsou u moci-chcípnou jako každý jiný člověk a peníze a majetek tu zůstane!!!To je nemoc všech,kteří se dostanou k moci.Chudáci staří lidé ,ale i ostatní řadový občané -tam umírají hlady a nemají na léky !!!!Mají vzít zbraně a vystřílet tu pakáž!!!!  

Zobrazit celou diskusi