Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Nehoda autobusu plného turistů: Čtrnáct mrtvých!

Autor: ČTK - 
15. ledna 2016
07:28

Při nehodě turistického autobusu v centrálním Japonsku zemřelo nejméně 14 lidí. Dalších 27 osob bylo při cestě do lyžařského střediska v prefektuře Nagano zraněno. Příčinu nehody začalo vyšetřovat ministerstvo dopravy.

K havárii došlo nad ránem místního času (ve čtvrtek večer SEČ) poblíž známého lyžařského střediska Karuizawa, kde autobus vyjel do protisměru, prorazil svodidlo a zřítil se z několikametrového srázu.

Mluvčí japonské vlády oznámil, že 14 lidí zemřelo a dalších 27 bylo zraněno. Mezi 41 lidmi v autobuse bylo 39 turistů a dva řidiči. Zranění nejméně 19 osob jsou vážná, napsal deník The Guardian.

Japonská televize uvedla, že autobus ve čtvrtek vyjel z Tokia a vezl přes noc klienty nízkonákladové cestovní kanceláře na lyžařský zájezd. Podle jednoho z přeživších svědků většina z cestujících v době nehody spala.

ivoadler ( 15. ledna 2016 11:13 )

V Japonsku? Tam snad islamisti nejsou. Jinak platí zásada (přímá úměra) - čím víc muslimů, tím větší pravděpodobnost, že se mezi nimi najde nějaký terorista. Nejlepší řešení - žádný muslim, žádný terorista.

Zobrazit celou diskusi