Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Němce prý čeká masakr: Hrozí jim teroristické útoky jako v Paříži

Autor: ČTK, mb - 
14. ledna 2016
09:34

V Německu hrozí teroristický útok ve stylu pařížských atentátů z loňského listopadu. S odvoláním na analýzu ministerstva vnitra to ve čtvrtek napsal německý deník Bild. Největší bezpečnostní riziko podle analýzy představují lidé, kteří se zapojili do bojů v Sýrii po boku hnutí Islámský stát (IS).

„Německo je cílem džihádisticky motivovaného násilí, které se kdykoli může realizovat ve formě násilných činů proti státním a civilním zařízením, stejně jako proti státním zaměstnancům a běžnému obyvatelstvu,“ citoval Bild z analýzy. 

Podle analýzy by případné útoky v Německu mohly mít podobný scénář jako listopadové atentáty v Paříži, při nichž zemřelo 130 lidí. Analýza mluví o možné sérii útoků s pomocí střelných zbraní a výbušnin, případně i s využitím sebevražedného atentátníka, které by mohly být rozděleny do několika dní a mířily by na různé cíle.

Pokud by k útokům mělo dojít, podle analýzy by za nimi zřejmě stáli jednotlivci nebo malé skupiny pachatelů. Útočníci by mohli vzejít z německých navrátilců ze Sýrie, kteří v tamních bojích nabrali bojové zkušenosti. Podle tajných služeb odjelo bojovat v řadách IS zhruba 850 Němců, 300 z nich se vrátilo zpět do vlasti. Zhruba desítku navrátilců poslaly německé soudy do vězení za účast v teroristické organizaci.

mandat ( 14. ledna 2016 18:21 )

Meli by neco vymyslet na tu osobu, co to vsechno zavinila a ne masakrovat nevinne lidi.

renoli ( 14. ledna 2016 13:30 )

Migranti prý půjdou na školení

renoli ( 14. ledna 2016 13:28 )

Doufám, že se tahle prognóza nevyplní.

bara ( 14. ledna 2016 12:54 )

jak se pokusí dle Makrely Německo asimilovat tyhle migranty? když se jim to nepodařilo ani po tři generace od druhé světové války? Kdy k sobě natahali Turky, ale většina z nich se dodnes nenaučila německy!!! * A Turci si převážně dojíždí pro nevěstu do Turecka!! Nechtějí ani ty Turkyně, které se již v Německu narodily!!

bara ( 14. ledna 2016 12:49 )

no, právě...

Zobrazit celou diskusi