Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Výstřední Trump má ještě „ulítlejší“ mluvčí. Náboje chce vyměnit za lidské plody

Autor: mb - 
4. ledna 2016
06:15

Extrovertní miliardář a kandidát na prezidenta USA Donald Trump (69) je skandály proslulý. Tentokrát ho ale „zastínila“ jeho vlastní mluvčí. Katrina Pierson reagovala velmi ostře, když byla kritizována za to, že si na sebe vzala náhrdelník s náboji. Kritikům vzkázala, že příště si vezme šperk s figurkami lidských plodů.

Katrina Pierson se objevila na stanici CNN a krk jí zdobil obrovský náramek vyrobený z nábojů. A šperk rozhodně nešlo přehlédnout. Masové vraždy střelnými zbraněmi v posledních měsících vyvolaly debatu, zda omezit tradiční americké právo na vlastnictví zbraní, a ne všem divákům se ozdoba Pierson líbila.

„Jsem přesvědčena, že Katrina Pierson měla na sobě náhrdelník, aby upozornila na fakt, že denně je zastřeleno 90 Američanů,“ poznamenala Shannon Watts, zakladatelka sdružení matek bojujících za kontrolu nad střelnými zbraněmi.

Kritiky mluvčí smetla

Jenže Katrina Pierson si nic nenechala líbit a své kritiky začala provokovat, když na sociální síť Twitter napsala:

„Vyrobeno v Texasu, poctivé náboje. Podporujte lokální výrobce!“ Samotné Shannon Watts pak odpověděla: „Možná si příště na sebe vezmu náhrdelník s formami lidských plodů, abych upozornila na 50 milionů potracených lidí, kteří nebudou mít nikdy možnost být na Twitteru.“

Americká společnost je hluboce rozdělena na liberální část vnímající např. feminismus a homosexuální svazky jako pokrok a konzervativní část voličů, která potraty vnímá jako vraždu nenarozeného dítěte a právo nošení zbraně za jednu z výsad svobodných amerických občanů. Trump svými kontroverzními výroky okouzlil konzervativnější část voličů, v současnosti mezi republikánskými kandidáty bezkonkurenčně vede.

Jeho mluvčí Katrian Pierson svému šéfovi zdatně sekunduje, kritika náhrdelníku ji rozčílila natolik, že „kauzu“ uzavřela slovy: „Liberálové jsou vzteky bez sebe, mé ozdoby jsou prý sexistické. Uznávají jen ženy v oblecích. Jo a ty, které nosí náušnice ve tvaru tamponů.“

rumungro ( 4. ledna 2016 10:53 )

Rusové nedělají rozdíl mezi vhodnými vrahy z IS,ktery chce USA použít proti Asadovi.Pro ně jsou to všechno teroristi a amíci museli uhnout.

turan ( 4. ledna 2016 08:17 )

Nerob si zbytočne nádeje Donald Trump nikdy prezident nebude!Patrí medzi kandidátov ktorí aj v minulosti trepeli dve na tri,a v USA je prezident iba figúrka mocných viz.Obama!

Zobrazit celou diskusi