Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pilot narazil letadlem do dvou budov, v jedné z nich pracovala jeho manželka

Autor: mb - 
30. prosince 2015
11:48

Do budovy v Anchorage, největším městě Aljašky, v úterý narazilo malé letadlo typu Cessna 172. Pilot Doug Demarest byl namístě mrtvý, podle úřadů let nebyl povolen. Vyšetřování převzala FBI, ale kloní se spíš k verzi o tragédii než terorismu. V budově, do které letadlo narazilo, pracuje manželka pilota Kate Demarest.

Letadlo se nejdříve „otřelo“ o jednu budovu, ale pak se stroj „zabořil“ do druhého domu a okamžitě se proměnil v ohnivou kouli. Vyšetřování incidentu převzala FBI, která zatím zveřejnila jen minimum informací. Staci Feger-Pellessie, mluvčí FBI, jen potvrdila, že kromě pilota nikdo nezemřel ani nebyl vážně zraněn. Vyšetřovatelé se přiklánějí k verzi o nehodě.

Letadlo začalo po nárazu hořet:

Video Malé letadlo narazilo do budovy, pilot při nehodě zemřel. - Reuters
Video se připravuje ...

„Nezdálo se mi, že by letadlo mělo nějaké problémy, ale bylo dost větrno. Tohle počasí není pro létání vhodné, pomyslel jsem si,“ prozradil svědek nehody Kent Haina, který spatřil letadlo těsně před tím, než se zřítilo.

Že šlo zřejmě o nehodu, potvrzuje i vyjádření manažera právnické firmy, která sídlí v budově, do které malý letoun narazil. „Soudě podle faktů, které máme k dispozici, se domníváme, že šlo o tragédii,“ prozradil médiím Bryn Vaaler z firmy Dorsey a Whitney, kde pilotova manželka pracuje jako právnička. „Pro naši zaměstnankyni je to samozřejmě velká osobní tragédie, to je vše, co vám k tomu mohu říci.“

Pilot Doug Demarest byl bývalý ranger v národním parku a vášnivý fotograf divoké přírody. Zda šlo o nehodu, či např. sebevraždu kvůli rodinným problémům, je zatím nejasné. Vdova na dotazy novinářů odmítla odpovídat.

Zobrazit celou diskusi