Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tryskáč se zřítil na rodinný dům v USA: Devět lidí zemřelo v plamenech

Autor: ČTK, lm - 
11. listopadu 2015
09:31

Ve městě Akron v americkém Ohiu se zřítilo malé tryskové letadlo. Všech devět lidí na palubě včetně pilota a kopilota zemřelo. Letadlo se zřítilo na obytný dům, který byl naštěstí v době havárie prázdný. Pád letadla náhodou zachytila na video mladá dívka.

Malé letadlo narazilo v úterý odpoledne místního času do prázdného obytného domu ve městě Akron v americkém státě Ohio. Podle amerických médií zemřeli všichni pasažéři. Na palubě bylo sedm cestujících, pilot a kopilot. Na zemi nebyl zraněn nikdo. Příčinou pádu letadla se zabývají vyšetřovatelé.

Letoun měl údajně v plánu přistát na mezinárodním letišti Akron Fulton, vzdáleném asi 3,2 kilometru od místa nehody. Letadlo při pádu strhlo elektrické nebo telefonní dráty, po dopadu začalo hořet a rozpadlo se na kusy. Po nárazu začal hořet i sousední dům, ale i ten byl naštěstí prázdný.

Po pádu letadla se otřásl nábytek v domech v okruhu několika bloků od místa neštěstí, informovala agentura AP. Mocný náraz zachytila na telefon i teenagerka, která si zrovna natáčela selfie video. Z její reakce je patrné, jak vážná nehoda byla.

Video Teenagerka zachytila pád letadla v americkém Ohiu - YouTube
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi