Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Exploze v centru Stockholmu. Výbušninu hodil útočník do luxusní restaurace

Autor: ČTK, mb - 
23. prosince 2015
08:30

Neznámý pachatel vhodil do restaurace v centru Stockholmu výbušninu. Zranění při explozi neutrpěl nikdo, materiální škody jsou prý ale veliké. Ze záběrů televize TV4 je vidět minimálně zničená výplň vstupních dveří, místo ohraničila policejní páska.

K výbuchu došlo ve 04:19 SEČ. V restauraci, která patří k proslulému souboru podniků Berns, v tu dobu byli pouze zaměstnanci. Nikdo z nich prý neutrpěl zranění.

„Zavolali nám, že někdo vhodil nálož do restaurace,“ uvedla mluvčí stockholmské policie. Kdo je pachatelem útoku a jaký měl motiv, zatím není jasné. „Na místě máme techniky, kteří zkoumají, co přesně pachatel (do restaurace) hodil,“ uvedla mluvčí.

Napadená restaurace je součástí slavného podniku Berns, v jehož rámci funguje také hotel, noční klub a koncertní síň.

Před týdnem neznámý pachatel vystřelil několik ran na vchodové dveře stockholmského nočního klubu, který patří stejnému majiteli jako Berns.

Situaci na místě můžete sledovat živě.


mirkazam ( 24. prosince 2015 11:50 )

Švédi ubytovávají uprchlíky na luxusnich lodích,tak to je teda gól.Ani nedali ke článku diskuzi,protože to už je přes čáru... marně dumám ,co by se jim mělo ještě uvolnit k pobytu,aby se jim v Evropě líbilo.

berlin71 ( 23. prosince 2015 11:20 )

Ty jsi ale opravdu blbec

qwertina ( 23. prosince 2015 11:04 )

https://youtu.be/mmFC6w5Nmlo

ohrazenice ( 23. prosince 2015 10:03 )

Cenzurované noviny přebírají takové zprávy od nechvalně známé ČTK a té se nedá věřit ani řádek. Dost mně překvapuje že Blesk dal k této zprávě diskuzi. Ověřit na necenzurovaných denících. Ještě zatím pár takových funguje.

paula ( 23. prosince 2015 09:47 )

Takže si někdo vyřizuje s panem majitelem účty - a houby terorismus.

Zobrazit celou diskusi