Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Policista zastřelil matku tří dětí: Mířil jsem na psa a uklouzl jsem, brání se

Autor: lm - 
23. prosince 2015
09:18

Americká policie má na krku další skandál! Strážník, který byl přivolaný k případu domácího násilí, totiž omylem zastřelil matku tří dětí. A to přímo před jejím synem! Policista se brání, že mířil na psa, který ho ohrožoval, ale uklouzl.

Strážník Jesse Hill byl v lednu přivolán k horlivé hádce manželů Gabriela a Autumn (34) Steelových. Když policista dorazil k domu, Gabriel šel s tříletým synem v náruči směrem od jejich domu a Autumn za ním běžela, snažila se ho zastavit a uštědřila mu i několik pohlavků.

„Má moje dítě,“ křičí žena na policistu na nahrávce. V pozadí na nahrávce se v tu chvíli ozve vrčení psa. „Chyťte si toho psa!“ okřikne ji policista. Pak se ale ozvou dvě rány a záběr se stočí na oblohu, jak strážník uklouzl. V pozadí je vzápětí slyšet bolestivý výkřik ženy, kterou policista omylem střelil do břicha. I přes okamžitý převoz do nemocnice matka tří dětí zraněním podlehla.

Strážník Jesse Hill se po nehodě bránil tím, že se bál o svůj život a ve skutečnosti mířil na německého ovčáka, který se ho prý chystal napadnout. Žalobce s ním souhlasil a rozhodl se ho neposlat do disciplinárního řízení. Strážník se tak vrátil do služby.

Sedmiletý ovčák byl při incidentu také postřelen, ale veterináři ho zachránili a vrátili rodině. Rodina zastřelené ženy není s verdiktem vůbec spokojená a žádá spravedlnost. „Byla to oddaná manželka, matka a sestra. Starala se o rodinu a žila jen pro své děti,“ uvedli v prohlášení.

Video Americký policista omylem zastřelil matku tří dětí, mířil prý na psa. - Burlington Police Department
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi