Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Škrtili mě, tak jsem zmáčkl spoušť, tvrdí policista, který jednoho bratra zastřelil a druhého zmrzačil

Autor: dce, ČTK - 
19. října 2015
11:09

Bývalý strážník městské policie Pavel K., který podle obžaloby v prosinci 2014 ve Vysokém Mýtě zastřelil 21letého muže a 26letého muže těžce zranil, dnes před hradeckým soudem řekl, že zbraň použil v sebeobraně. Koblížek je obžalovaný z pokusu o zabití.

Podle svědka incidentu se tři muži, mezi nimiž byl i strážník v civilu, v noci z 20. na 21. prosince domáhali vstupu do klubu Stodola. Tvrdili, že jde o policejní akci. Pracovníci klubu je nechtěli pustit dovnitř, proto jeden z mužů nastříkal do místnosti pepřový sprej. Následně je zaměstnanci diskotéky začali pronásledovat. Strážník, který byl mimo službu, na to podle svědka reagoval střelbou.

„Udělal jsem všechno proto, aby k tomu nedošlo. Volal jsem, ať mě nechají být, bylo to čistě pro moji sebeobranu,“ řekl Pavel K. Uvedl, že při vstupu na diskotéku ukázal průkaz strážníka, protože se jim zdálo drahé vstupné. Obsluha je nechtěla pustit, proto se dohodli, že odejdou. „Po chvíli jsem slyšel hluk a křik, ozvalo se: ‚Stůj ty fízle, my tě sejmem‘. Zmocnil se mě strach, vytáhl jsem revolver a vystřelil jsem do vzduchu, myslel jsem, že tím to všechno skončí,“ řekl Koblížek.

Podle obžalovaného na něj ale muži z diskotéky stále křičeli a pronásledovali ho. „Ustupoval jsem dolů z kopce, dva z nich mě dostihli, jeden na mě skončil a povalil mě. Snažil jsem se ho zbavit, začal mě škrtit, strkal jsem do něj. Když už jsem nemohl dýchat, zmáčkl jsem spoušť revolveru. Útok pokračoval, potom jsem revolver přiložil k noze druhého útočníka a vyšla rána, potom přiběhl ten třetí, který mě kopl,“ řekl Pavel K.

K soudu samozřejmě dorazila i rodina poškozených - zmrzačený Lukáš chodí i po téměř roce o berlích. V druhé půlce soudní síně ale seděli i lidé, kteří jsou na straně strážníka. 

nojasne ( 19. října 2015 12:34 )

Šmejd odpráskl jednoho šmejda, druhýho rozšmajdal a pude bručet, to je solidní výsledek, o dva půl xindlů v oběhu méně.

majojo ( 19. října 2015 12:12 )

Ten hajzlík obviněnej nebyl ve službě, přesto se prokazoval služební průkazkou a pak začal střílet? Ti barochránci samozřejmě nebyli svatí, tohle je ale trochu cu moc, navíc, když ten pan expolicajt evidentně kecá. Chovejme se slušně, ještě nejsme v Americe!

krdasseneda ( 19. října 2015 12:07 )

šlo mi to otevřít napoprvé

majojo ( 19. října 2015 12:06 )

Ono to asi bude o tom, že gauner dostal gaunera. A teď o tom, koli zaplatí víc. Nepředpojatost našich soudů je přece křišťálově čistá.

moiaza ( 19. října 2015 11:46 )

 Jedná se o toho Koblížka co rozdával Babiš před volbami? Sakra, ten povyrostl.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání