Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Prezidentovi vojáci jeli ve drogách?! Slovenská čestná stráž má na krku pořádný skandál

Autor: lm - 
18. prosince 2015
11:56

Slovenský prezident Andrej Kiska (52) řeší pořádný skandál! Vojáci z jeho čestné stráže nejspíš jedou ve velkém v drogách! Policisté kvůli tomu provedli rozsáhlé razie a zadrželi celkem pět lidí.

Slovenská policie armádní profesionály sledovala už delší dobu. V neděli pak kriminalisté zadrželi tři vojáky Miroslava (20), Davida (21), Tomáše (22) a civila Erika (21), kteří byli obviněni z výroby, přechovávání a distribuce nedovolených omamných a psychotropních látek. Při následné razii u města Humenné jim v autě našli pervitin. Ze zabaveného množství by se podle deníku Nový Čas dalo připravit 1550 dávek drogy v hodnotě necelých 90 tisíc Kč. Hrozí jim za to tři až deset let vězení.

Ve středu pak policisté zatkli dalšího vojáka. Pavel (22), který se stará o bezpečnost slovenského prezidenta, svým kolegům z armády pervitin dodával. „Okresní soud v Prešově vzal obviněného do vazby kvůli důvodné obavě, že by mohl pokračovat v trestné činnosti,“ uvedl mluvčí krajského soudu Štefan Drimák.

Na případu spolupracuje i slovenská vojenská rozvědka. Pokud bude vojákům prokázán úmyslný trestný čin, čeká je propuštění z armády. „Je vyloučeno, aby se v přítomnosti prezidenta pohyboval člověk, který měl cokoliv s drogami,“ řekl deníku Roman Krpelan z kanceláře prezidenta.

Kauza připomíná skandál, který musel řešit i exprezident Ivan Gašparovič. V roce 2011 policisté u jednoho z členů čestné stráže našli marihuanu a pervitin v hodnotě asi tří tisíc korun. Zadržený voják tehdy uvedl, že jeho kolegové užívají marihuanu ve velkém a drogy vezl pro ně.

vi3ol ( 18. prosince 2015 14:18 )

1550 dávek drogy v hodnotě necelých 90 tisíc Kč.. to musím zkusit taky, levnější než pivo..

moiaza ( 18. prosince 2015 12:20 )

Neodsuzujte Slováky. Vždyť ČR se Slovenskem je drogovou velmoci. Nejsme o nic lepší. A to ještě Slovensko nemělo svého Havla. Ale učili se od nás rychle. To zas jo.

Zobrazit celou diskusi