Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Hrůzné utrpení jezídek: Islamisté je drží v kobkách pod zemí!

Autor: vk - 
15. prosince 2015
20:58

Řezníci z Islámského státu (IS) nemají slitování s nikým. Natož se svými zajatci. Dokonce i ženy vězní v děsivých kobkách uprostřed syrské pouště. Ve tmě a bez možnosti pohybu v nich tráví dlouhé hodiny.

Kobky jsou vybudované pod zemí. Jsou to v podstatě úzké šachty, jedna vedle druhé. Jediné, co je z kobek vidět, jsou poklopy. A hrůzy, které se odehrávají pod nimi, jsou nepopsatelné. Ve stísněném prostoru drží teroristé zajaté jezídky několik hodin každý den.

Ženy tam tráví čas v izolaci a v naprosté tmě. Mnohdy bez jídla, pití a ve výkalech… Neví, co s nimi bude. Neví, jestli je každou chvíli fanatici nevytáhnou, neznásilní nebo brutálně nepopraví. Z posledních sil prosí o pomoc a modlí se, aby jejich utrpení co nejdříve skončilo.

Některé jezídky si o svém utrpení vedou »deník« – nehty vyrývají do zdi nápisy nebo při vzpomínce na své blízké »kreslí« domek, vedle něj stojí auto a pobíhají zvířata. K rodinám se ale ve skutečnosti vrátí jen málokterá z nich. Brutální žalář v poušti je totiž pro většinu žen »konečná«.

Kdo jsou jezídové?

Jedná se o etnicko-náboženskou komunitu, kterou Islámský stát pronásleduje a vraždí, protože je považuje za kacíře. Tisíce jezídů a jezídek zajmuli mj. islamisté během loňské ofenzivy na severu Iráku. Muže zabili, z žen si udělali sexuální otrokyně a drží je v zajetí. Mnoho jezídek má světlé vlasy a oči, čímž u fanatiků stoupají v ceně.

salto ( 16. prosince 2015 09:14 )

Tak toto na nás čeká, pokud...

wooligan ( 16. prosince 2015 07:54 )

jeste jsem nikdy nikde nevidel fota tech jezidek se svetlymi vlasy... porad same cikanky.

vrahrychtar ( 16. prosince 2015 03:26 )

co by za takovy kvartyry dali prazsky houmlesaci..

donaf ( 16. prosince 2015 00:12 )

Alespoň to k nám mají dál, ať si to vyřeší s USA.

donaf ( 16. prosince 2015 00:09 )

Co tady zase tapetuješ, ty kreturo severokorejská! Stejně to nikdo nečte. (N) (N) (N) (N) (N) (N) (N) (N) (N) (N) (N) (N) (N) (N) (N) (N) (N) (N) (N) (N) (N) (N) (N) (N) (N)

Zobrazit celou diskusi