Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Trump už mluví jako důchodkyně Věra z novin. Chce zakázat internet

Autor: mb - 
10. prosince 2015
11:05

„Já bych všechny ty internety a počítače zakázala,“ řekla v dnes už legendární novinové anketě tehdy 72letá důchodkyně Věra Pohlová. Lidé, kteří se jí smáli, by ale měli zpozornět. S podobnou myšlenkou totiž teď vyrukoval prostořeký republikánský kandidát na prezidenta USA Donald Trump (69). Bylo to poté, co prohlásil, že by do Ameriky nepouštěl žádné muslimy.

„S internetem bychom měli něco udělat, promluvit si s Billem Gatesem a dalšími lidmi, kteří tomu rozumí. Možná bychom měli v některých oblastech internet zrušit,“ prohlásil excentrický miliardář Trump.

A Trump rovnou zaútočil na případné kritiky: „Někdo bude křičet ‚a co svoboda slova‘, ale to jsou hlupáci. Máme v zemi hodně hlupáků, máme hodně hlupáků… Musíme něco s internetem udělat, protože je rekrutují po tisících.“

Donald Trump tak narážel především na muslimy, kteří se často radikalizují na internetu.

Kontroverzní výrok přichází jen pár dní poté, co pronesl jiný extrémní názor: „Potřebujeme totální a kompletní zákaz vstupu do USA pro muslimy, dokud se nezorientujeme v tom, co se vlastně děje. Nemáme na výběr.“

Trump získal díky svým kontroverzním výrokům srdce mnoha republikánských voličů a dlouhodobě se umisťuje na vrcholu předvolebních preferencí. Jeho výrok o muslimech ovšem Bílý dům odsoudil, Trump se svými slovy údajně „diskvalifikoval“ pro post prezidenta USA.

Miliardář Trump se snaží prezentovat jako patriot USA, ale nedávné focení se symbolem Spojených států, orlem bělohlavým, pro Trumpa moc dobře nedopadlo. Podnikatel měl ze zvířete respekt a v jednu chvíli se od ptáka ve strachu dokonce odtáhl. Zda svými posledními výroky ztratí hlasy svých příznivců, ukáže čas. Volby prezidenta USA jsou až příští rok na podzim.

avion ( 10. prosince 2015 13:03 )

 Většího hňupa by si tam nemohli zvolit.

vi3ol ( 10. prosince 2015 12:20 )

hodně hlupáků, máme hodně hlupáků… Musíme něco s internetem udělat, protože je rekrutují po tisících.“..kačere, kačere, važ si je, to jsou oni, co tě zvolí prezidentem..jako u nás..čím blbější, tím větší šance..a lhát a lhát..vždyť to znáš..

Zobrazit celou diskusi